Hjem Hund i Trondheim

Hund i Trondheim

Her finner du informasjon og forskrifter knyttet til hundehold i Trondheim.

Foto: Shutterstock _361909925

Aktsomhetsplikt

Hund sammen med ansvarlig hundeeier kan ferdes de fleste steder i Trondheim hele året. Alle hundeholdere har imidlertid en aktsomhetsplikt, det vil si at hunden alltid skal være under kontroll både i båndtvangstida og ellers. Eksempelvis må hunden holdes i bånd langs skiløyper, turveger og -stier når det er stor turutfart også utenfor båndtvangstida.

Båndtvang

I Trondheim er det båndtvang hele året enkelte steder og mer tidsbegrenset båndtvang andre steder. Det er båndtvang hele året i bynære strøk som i boligområder, handleområder, parker, kirkegårder, ved skoler, barnehager og idrettsanlegg. Dette gjelder også rundt Jonsvatnet, i Nidelvkorridoren opp til Nedre Leirfoss, i strandsonen fra Ladehammeren til Malvik grense og ved serveringsteder og parkeringsplasser i marka.

På og ved badeplasser er det båndtvang i tiden 1. april til 10. september.

Det er båndtvang over alt i kommunen og ellers i landet fra og med 1. april til og med 20. august.

Brosjyre om hund i Trondheim

Brosjyre - Hund i Trondheim

Forskrift om hundehold i Trondheim

Dressurområder/Hundepark

Vis Dressurområder for hund i et større kart

Spørsmål

Har du spørsmål om dressurområdene for hund kan du kontakte Kommunalteknikk i Trondheim kommune, telefon: 979 96 224

E-post: kommunalteknikk.postmottak@trondheim.kommune.no

Har du spørsmål om båndtvang for hund i Trondheim kan du kontakte

Miljøenheten, telefon: 72 54 25 50

E-post: miljoenheten.postmottak@trondheim.kommune.no

Hundehold

Hund  i bånd. Foto: Soloviova Liudmyla / Shutterstock

Mattilsynet har veiledere for mange typer kjæledyr, også for hund.

Sist oppdatert: 17.07.2019

Hva forsøkte du å finne?