Hjem Hund i Trondheim

Hund i Trondheim

Her finner du informasjon og forskrifter knyttet til hundehold i Trondheim.

Foto: Shutterstock _361909925

Aktsomhetsplikt

Hund sammen med ansvarlig hundeeier kan ferdes de fleste steder i Trondheim hele året. Alle hundeholdere har imidlertid en aktsomhetsplikt, det vil si at hunden alltid skal være under kontroll både i båndtvangstida og ellers. Eksempelvis må hunden holdes i bånd langs skiløyper, turveger og -stier når det er stor turutfart også utenfor båndtvangstida.

Båndtvang

I Trondheim er det båndtvang hele året enkelte steder og mer tidsbegrenset båndtvang andre steder. Det er båndtvang hele året i bynære strøk som i boligområder, handleområder, parker, kirkegårder, ved skoler, barnehager og idrettsanlegg. Dette gjelder også rundt Jonsvatnet, i Nidelvkorridoren opp til Nedre Leirfoss, i strandsonen fra Ladehammeren til Malvik grense og ved serveringsteder og parkeringsplasser i marka.

På og ved badeplasser er det båndtvang i tiden 1. april til 10. september.

Det er båndtvang over alt i kommunen og ellers i landet fra og med 1. april til og med 20. august.

Ekstraordinær båndtvang i marka fra oktober 2019

Grunnet nedtapping av vann i Bymarka innfører Trondheim kommune med dette ekstraordinær båndtvang i området mellom Baklidammen i vest og Sverresborg allé i øst, Fjellseterveien i sør og Tømmerdalsveien i nord.

Den ekstraordinære båndtvangen innebærer at hunder skal bli holdt i bånd eller forsvarlig inngjerdet eller innestengt, slik at ikke den kan jage eller skade vilt, herunder viltets egg, reir og bo.

Den ekstraordinære båndtvangen gjelder inntil Trondheim kommune opphever den.

Brosjyre om hund i Trondheim

Brosjyre - Hund i Trondheim

Forskrift om hundehold i Trondheim

Dressurområder/Hundepark

Vis Dressurområder for hund i et større kart

Spørsmål

Har du spørsmål om dressurområdene for hund kan du kontakte Kommunalteknikk i Trondheim kommune, telefon: 979 96 224

E-post: kommunalteknikk.postmottak@trondheim.kommune.no

Har du spørsmål om båndtvang for hund i Trondheim kan du kontakte

Miljøenheten, telefon: 72 54 25 50

E-post: miljoenheten.postmottak@trondheim.kommune.no

Hundehold

Hund  i bånd. Foto: Soloviova Liudmyla / Shutterstock

Mattilsynet har veiledere for mange typer kjæledyr, også for hund.

Sist oppdatert: 25.10.2019

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)