Hjem Om kommunenKunngjøringerOppvarming av bygninger med mineralolje er nå forbudt

Oppvarming av bygninger med mineralolje er nå forbudt

Fra 1. januar 2020 ble det forbudt å bruke fossil fyringsolje, parafin, diesel og lignende til oppvarming av boliger, kontorbygg m.m. Forbudet gjelder for hele Norge. Trondheim kommune vil i samarbeide med feiervesenet om å føre tilsyn med at forbudet blir overholdt.

Hvis din fyrkjel, kombiovn eller oljekamin er tatt ut av bruk eller er frakoblet, skal dette meldes skriftlig til Miljøenheten på miljoenheten.postmottak@trondheim.kommune.no eller via digitalt meldeskjema. Det samme gjelder hvis du har gått over til å bruke bioolje, pellets, har installert en EL-kolbe o.l. Meld også fra om status for og informasjon om oljetanken, og legg gjerne ved dokumentasjon på kjøp av bioolje, fjerning av oljetank og lignende - da vil dette telle som sikker informasjon i registeret. Du finner kart over oljefyrte ildsteder og oljetanker her (NB! Kartet viser ikke det som er markert med usikker status). Vi har hatt svært stor pågang de siste månedene. Hvis oljetanken og/eller ildstedet ditt vises på kartet til tross for at du har gitt skriftlig melding til Miljøenheten om at den skal strykes, betyr det at vi ikke har fått registrert inn din melding enda. Dette gjelder spesielt for meldinger om oljetanker.

Vi minner om at det er meldeplikt for nedgravde oljetanker i Trondheim og Klæbu. Ildsteder tilkoblet pipe skal meldes til feiervesenet, men kommunen ønsker også informasjon om alle oljefyrte ildsteder.

For mer informasjon, se våre nettsider:
Ved spørsmål, ring 72 54 25 76 eller Miljøenhetens sentralbord 72 54 25 50.

Publisert: 07.01.2020

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)