125 meter mer gågate, flyrute til Barcelona og fire nye barnehager – joda, kommunen fikk utrettet en hel del i 2014 også. ”Selvangivelsen” er nå klar.

2014 kort oppsummert

To nye skoler, fire nye barnehager og ett nytt helse- og velferdssenter med 76 sykehjemsplasser, er gode nyheter for unge og gamle.

To nye idrettshaller og fem nye kunstgressbaner er etterlengtet for idretten i kommunen, og flere anlegg er under planlegging.

Årsrapporten for 2014 gir deg detaljene om kommunens virksomhet i året som gikk. I denne videoen får du noen smakebiter.

Trondheims innbyggere fikk i fjor 125 meter mer gågate og sammenhengende turvei fra Skansen til Brattøra. Skaterne i byen kan juble for sju nye anlegg, og det er etablert ti utendørs rekreasjonstilbud. Fire nye øvingscontainere gir nok kjærkomne muligheter for unge, lovende musikanter.

Med Trondheim kommunes hjelp ble Steinmeyerorgelet i Nidaros domkirke restaurert og innviet. Gravlundene på Saupstad og Havstein ble også utbedret og forskjønnet.

I 2014 bidro kommunen til at det ble etablert direkterute mellom Værnes og Barcelona. 3. juni letter det første flyet. Vi fikk flere store idrettsarrangement hit til byen. Det første er UEFAs supercupfinale som skal spilles på Lerkendal i august neste år. I tillegg blir det håndball-EM i 2020, og kanskje ski-VM året etter. Trondheim kommune ble i alle fall valgt som norsk søkerby. Søknaden ble nylig sendt til Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Det er fortsatt stort flertall av kvinner ansatt i Trondheim kommune, men andelen menn økte i 2014. Andelen menn i barnehager og i omsorgssektoren, har også økt. Kommunen fikk dessuten flere medarbeidere med innvandrerbakgrunn.

Trondheim kommune jobber intenst med å tilrettelegge sin virksomhet for en digital hverdag. Flere programmer og prosjekter, som digitalt førstevalg og velferdsteknologi, kommer stadig med nye verktøy, løsninger og muligheter.

Totalt investerte Trondheim kommune for 2,4 milliarder kroner, og økonomien var i balanse.

Dette er bare noe av det som skjedde i året som gikk. Årsrapporten på 152 sider gir deg helheten og mangfoldet i Trondheim kommunes virksomhet. Les den gjerne, eller gløtt innom de områdene du er mest interessert i.

7planer Budsjett, regnskap og rapporter