forsidebilde til stammen
Tittel Stammen
Av Myroslav Slaboshpytskyi
Utgivelsesår 2015
Sjanger Spillefilmer - drama

Stammen

Stammen er en meget spesiell film. Ikke nok med at den er ukrainsk, den er også fullstendig uten dialog. Hvert fall dialog slik vi tenker på den. All kommunikasjon foregår gjennom tegnspråk, og dessverre, vold.

Handlingen utspiller seg på en skole for døve, og vår hovedperson ankommer skolen i begynnelsen av filmen. Det er et sjokk å se hvor hardt miljøet på skolen er, og hovedpersonen må straks bevise hvor tøff han er. Men det er ikke bare skolen hvor den sterkestes rett gjelder, men alle aspekter av disse ungdommenes tilværelse. Både på fritid og «kveldsarbeidet» dreier alt seg om tvang og vold. Er dette en kommentar til det ukrainske samfunnet fra regissør Myroslav Slaboshpytskyi? Jeg får hvert fall liten lyst til å besøke landet.

Jeg vil anbefale denne filmen av flere grunner. Det å se en film i fullstendig stillhet, bortsett fra noen lydeffekter, er en ny og interessant opplevelse. Det er også spennende å se hva som foregår innen samtidsfilmen i Øst-Europa. For det tredje gir filmen et unikt innblikk i døve ungdommers hverdag og kulturen på internatskoler i Ukraina.

Anbefalt av Frode

 

Mine sider


Glemt PIN-koden?
Ny låner?
Hjelp

Åpningstider

sentrum

Mandag: 9-18
Tirsdag:  9-18
Onsdag: 9-18
Torsdag: 9-18
Fredag:  9-16
Lørdag:  11-16

 

 

Her finner du oss

Hovedbiblioteket ligger sentralt i midtbyen ved krysset Kongens gate/Kjøpmannsgata. Det er inngang både fra Kongens gate og fra Peter Egges plass.

Bydelsbibliotekene finner du på Byåsen, Heimdal, Moholt, RanheimRisvollan og Saupstad.

Se større kart
 
 

Biblioteket informerer

Du kan returnere det du har lånt utenom bibliotekets åpningstid:

Alle bibliotekene har svarte postkasser for innlevering plassert utenfor sine lokaler. Gjelder også hovedbiblioteket.