Biblioteket først ut på kommunens nye internettløsning

Biblioteket i Trondheim har fått oppgradert hjemmesiden sin. Nå blir biblioteket mer tilgjengelig, og du kan låne bøker med smarttelefonen.

De som er først ute med de nye nettsidene er biblioteket. - Vi har gjort (bruker)tester for å finne ut hva det er folk bruker mest på våre sider, forteller Mildrid Liasjø, konsulent ved Trondheim folkebibliotek. - Åpningstider, mine lån og søk var det våre brukere etterspør mest når de besøker våre hjemmesider, sier Liasjø.

Trondheim bibliotek har 45 000 aktive brukere i året. Alle kundene kan logge seg inn med MinID eller bibliotekkortet for å sjekke lån eller få tilgang til andre tjenester som biblioteket har.

Her er de nye hjemmesidene til Trondheim folkebibliotek.

Meråpent bibliotek og Min ID også på biblioteket

Den nye hjemmesiden til biblioteket er oversiktlig, og det er nøye prioritert hva som skal få ligge på førstesiden. Men det er kanskje nyheten om at du nå kan ha lånekortet ditt på smarttelefonen som mange vil sette størst pris på. - Vi har jo hatt lånekortet via en app tidligere, men nå kan du lagre lånekortet ditt på din smarttelefon. Liasjø forklarer at det er veldig enkelt, og gjøres via ID - porten eller MinID / bankID. Du kan også logge inn med lånekortet for å sjekke lån og laste ned lånekort.

En annen viktig endring er det som kalles meråpent bibliotek. - Nå kan du enkelt skrive under på en kontrakt for å få tilgang til biblioteket etter stengetid, forteller Liasjø. Du bruker også Min ID for å aktivere tilgang til meråpent bibliotek.
Med oppgradert lånekort kan du bruke biblioteket mellom klokken 7 og 23 hver dag. Det er bydelsbibliotekene på Heimdal, Moholt og Ranheim som er meråpne bibliotek. De andre bydelsbibibliotekene blir også meråpne i løpet av de neste årene.

Min side - biblioteket er først ute

Biblioteket er den første av flere tjenester hvor du kan logge deg inn og finne informasjon om deg selv og de tjenestene du mottar fra kommunen.

Hensikten med Min side er at du som innbygger skal oppleve bedre service og kunne betjene deg selv gjennom tilrettelagte digitale tjenester. Min side skal være en del av kommunens nettportal, og i løpet av høsten vil kommunen lansere flere digitale tjenester til innbyggeren.

Bibliotek

Noe for enhver: Selv om det er mye nytt på biblioteket så kan du fortsatt lese avisene på papir.

Nyheter og kunngjøringer