Nå låner Moholt bibliotek ut verktøy også

Det er ikke bare verktøyboka hjemmefikserne får tak i på biblioteket. Nå kan du låne med deg hammer, sag og drill i samme slengen.

Verktøyløse handymenn- og kvinner behøver ikke lenger å bla djupt i lommeboka for å kjøpe dyre hjelpemidler til oppussingsprosjektene. Ved bibliotekfilialen på Moholt tok de skrittet helt ut, fikk med seg Framtiden i våre hender og Miljøenheten i Trondheim kommune og etablerte det som trolig er landets første verktøybibliotek.

- Vi så dette konseptet i Malmø i Sverige, og vi vet også at det er utprøvd i London. Nå er vi sjølsagt spente på hvordan det blir mottatt, sier biblioteksjef Berit Skillingsaas Nygård.

Verktøykassene var på plass torsdag denne uka, og lånebetingelsene er de samme som for bøker. Varaordfører Hilde Opoku var tilstede for å markere nyvinningen.
- Vi som kommune har et viktig ansvar for å tilrettelegge for at slike tiltak blir etablert. Vi ønsker å stimulere til klimavennlig forbruk, fastslår hun.

Opoku håper at verktøybiblioteket blir en suksess, og at flere av filialene i byen snart kan ha et tilsvarende tilbud.

Her finner du betingelser for lån av verktøy.

Foto: Det er mer enn bare bøker på biblioteket på Moholt. Biblioteksjef Berit Skillingsaas Nygård, varaordfører Hilde Opoku, Kristin Ese og avdelingsleder Lars Danielsen har åpnet landets første verktøybibliotek. (Foto: Rolf Ivar Svensli, Kommunikasjonsenheten)

Nyheter og kunngjøringer