Linda Hofstad Helleland og Morten Wolden

Kulturminister Linda Hofstad Helleland gav i dag et tilsagn på 180 millioner kroner til å bygge nytt VM-anlegg i Granåsen. Rådmann Morten Wolden sier at støtten er svært viktig for å realisere den ambisiøse anleggsutbygginga.

Det var kulturministeren som sammen med partikollega Mari Holm Lønset og stortingsrepresentant Sivert Haugen Bjørnstad overleverte tilsagnet til VM-prosjektet. Alle påpekte at det støttet opp om Trondheim sin søknad og ser fram til folkefesten som forhåpentligvis kommer i 2023. - Med dette ønsker vi å gi Granåsen en spesiell posisjon, sa kulturministeren. 

Trondheim og Norges Skiforbund søker om å få VM på ski i 2023. I oktober reiser en delegasjon til Zurich for å underbygge Trondheim sin søknad, og det hele vil bli avgjort av FIS Council under kongressen i Hellas 17. mai neste år.

- Skisporten avhengig av trøndersk ekspertise

Arbeidet med å bygge ut Granåsen-anlegget er i startgropa. Her skal det komme både nytt langrennsbygg, nytt hoppbygg, oppgradering av både langrennsarena og hoppbakke – i tillegg til andre fasiliteter som fotballhall, og anlegg for andre idretter og uorganisert aktivitet. Målsettingen er å bygge et hverdagsanlegg for mange målgrupper og aktiviteter, et hverdagsanlegg som er så godt at det kan lånes ut til VM og andre store arrangement. - Skisporten i Norge er helt avhengig av ekspertisen her i trøndelag, derfor ser vi på Granåsen som et nasjonalanlegg, fastslo Helleland.

Den totale kostnaden med utbygginga vil trolig være på 800-900 millioner kroner. Støtten på 180 millioner kroner vil derfor være et viktig bidrag. I tillegg håper kommunen at man får med private investorer og andre samarbeidspartnere i utbygginga.

For Trondheim kommune møtte prosjektleder for VM-arbeidet, Guri Hetland, rådmann Morten Wolden og kommunaldirektør Ola By Rise.

Nyheter og kunngjøringer