- Bykunstnerstipendet gjør det lettere å prioritere langsiktig

Det sier vinneren av stipendet for 2016, fiolinisten Ola Kvernberg. I desember i fjor mottok han kommunens stipend på 200 000 kroner. Nå ønsker kommunen søkere til bykunstnerstipendet for 2017.

Kvernberg sier stipendet har hatt stor betydning for måten han har kunnet arbeide på dette året.  - Stipendet har gitt meg økonomisk frihet til å prioritere de langsiktige prosjektene og å fokusere på det jeg mener er viktigst for min musikalske utvikling og karriere, sier han.

Ola Kvernberg

Ny plate i oktober

For den anerkjente musikeren innebærer dette blant annet at han har kunnet sette av mye tid til å jobbe med den nye plata si, Steamdome, som kommer i oktober.
- Stipendet har indirekte bidratt til den nye plata som har hatt en ambisiøs og tidkrevende produksjonsprosess med mange involverte. Mengden tid jeg har kunnet sette av til å jobbe med plata i både pre- og postproduksjon gjenspeiles i resultatet, noe jeg er utrolig fornøyd med!

Stipendet har også bidratt til at Kvernberg har fått rom til å eksperimentere mer med teknologi.
-Gjennom bestillingsverket jeg gjorde sammen med Kristoffer Lo til Starmus-festivalen kunne jeg eksperimentere med teknologi som utvidet del av det spillende uttrykket.
I forbindelse med oppkjøringen til konserter med bl.a. Jason Moran, Joshua Redman, Pat Metheny samt egne prosjekter i sommer på bl.a. Oslo Jazzfestival og Pstereo, har stipendet også gitt meg mulighet til ekstra fokus på egenøving.

Travel høst

Kvernberg går en travel høst i møte. Ved siden av plateutgivelse den 20.oktober står en ukelang Norgesturne sammen med saksofonisten Joshua Redman på programmet. Han skal også lage ny musikk med sangeren og komponisten Kirsti Huke, og nye egenproduksjoner til 2018 og 2019 skal opp fra idestadiet i løpet av høsten.
Fristen for å søke om å få stipendet for 2017 er 1.september.
Bykunstnerstipendet
Fra utdelingen i fjor

Nyheter og kunngjøringer