Folkehelseuka 2017 avholdes 11.-17. september.

Folkehelse er et vidt begrep. Hensikten med Folkehelseuka er å øke bevisstheten  omkring faktorer som fremmer god folkehelse for alle aldersgrupper i befolkningen.

Med folkehelseuka vil vi synliggjøre hva som skjer under temaet folkehelsearbeid i Trondheim by.

Vi vet at det hele tiden gjøres godt folkehelsearbeid. Både innenfor kommunens enheter og gjennom den store innsatsen fra frivillig sektor og andre private initiativ.

Vi håper allikevel på alle skal fokusere ekstra  på folkehelse denne uka, i form av små eller større markeringer og tiltak.

Vi inviterer også studentorganisasjoner, humanitære organisasjoner, innvandrerorganisasjoner, frivilligsentraler, bydeler og borettslag med flere til å delta med aktiviteter i Folkehelseuka.

 

Folkehelseuka

For å prøve å stimulere til enda mer aktivitet vil vi legge ut ulike tilbud og verktøy som kan benyttes av enhetene så langt ressursene rekker. Mer om dette kommer på facebooksiden og via våre nettsider i Trondheim kommune.

Logo Folkehelseuka:
Alle som ønsker å delta i denne uka med et folkehelsetema, kan fritt bruke logoen til Folkehelseuka. Last ned her

Program og arrangement på facebook:
Dere finner en link til arrangements registrering i høyremenyen på denne siden. Vi håper at alle vil registrere sine tiltak og arrangementer fortløpende. De vil bli lagt til i programmet fortløpende. Hvis dere ønsker at arrangementet deres skal komme med på folkehelseukas facebooksider er det bare å sende oss en lenke til arrangementet på facebook.

 

Årets Folkehelseuke har fått tittelen HJERTEROM
logo

Det er fritt frem å presentere folkehelse tilbud og arrangementer ut fra et bredt perspektiv og egne fagfelt. Vi har allikevel valgt å fokusere spesielt på følgende tema; Å forebygge ensomhet og å skape tiltak som fremmer god psykisk helse for hele befolkningen.

Vi blir stadig minnet på, at dette er utfordringer vi har å arbeide målrettet og langsiktig med, overfor alle aldersgrupper i vår befolkning. Å aktivt bidra for å forebygge ensomhet, isolasjon og å styrke fokus på inkludering,  er grunnleggende viktige samfunnsoppgaver.

 

Under tittelen HJERTEROM arbeides det for å legge til rette for lokale arrangementer i flere bydeler i løpet av Folkehelseuka.

I Tordenskjoldparken blir det familiedag lørdag den 16.september. Her vil vi ha  kulturaktiviteter, stands, musikk og overraskelser.

Vi kommer til å invitere noens av byens barnehager til å pynte opp både i bydelene og rundt Tordenskjoldparken med barnas egenproduserte hjerter. Vi planlegger en høytidelig overrekkelse av hjerter ved Tordenskjoldparken, torsdag samme uke.

Ved Kultursenteret ISAK vil vi gjennom uka ha tema om psykisk helse og ungdom, Det blir debatter og foredrag.

Ta gjerne kontakt om det er spørsmål vedrørende Folkehelseuka 2017, eller om dere trenger bistand i forbindelse med planlegging eller gjennomføring av arrangementer.


For Folkehelseuka
Anniken Glein

Koordinator Folkehelseuka
Trondheim kommune
mobil 911 12 445

facebook

Folkehelseuka