Hjem Koronainformasjon fra Trondheim kommuneTilbud om koronavaksine til barn-ungdom i alderen 12-15 år

Tilbud om koronavaksine til barn-ungdom i alderen 12-15 år

Barn og ungdom i alderen 12-15 år får nå tilbud om koronavaksine. Koronavaksinering er frivillig.

Vaksine blir satt i armen på en dame

Vaksinasjon til unge mellom 12-15 år består av én vaksinedose Pfizer. Har barnet ditt gjennomgått koronasykdom,er det foreløpig ikke anbefalt vaksine.

Skriftlig samtykke

Barn og unge under 16 år skal ha med skriftlig samtykke og ferdig utfylt egenerklæringsskjema fra begge foresatte med foreldreansvar for å kunne få vaksinen. Skjemaene tas med til vaksinestasjonen.

For barn under offentlig omsorg må barnet ha med skriftlig samtykke fra barneverntjenesten.

Samtykkeskjema og egenerklæringsskjema finnes på flere språk:

Vaksineringen skjer i hovedsak på Trondheim kommunes vaksinestasjon på Sluppen, Sluppenvegen 14.

Slik bestiller du time

Foresatt eller en annen person over 18 år kan bestille vaksine på vegne av barnet på minside.trondheim.kommune.no. Trykk deretter på "korona" og velg “Bestill koronavaksine for andre”.

Det er viktig at det har gått en uke mellom koronavaksinen og andre vaksiner. Dette gjelder for eksempel 12-åringer som får tilbud om både hpv-vaksine og koronavaksine i løpet av høsten.

Rett til tilpasset informasjon

Barn og ungdom har rett til å få informasjon og skal bli hørt i beslutninger som gjelder deres helse. Her finner dere mer informasjon fra Folkehelseinstituttet på flere språk:

Koronavaksine for ungdom 12-15 år - kort informasjon med illustrasjoner

Koronavaksine på 1-2-3 - kort generell informasjon med illustrasjoner

Om vaksinering - informasjon på flere språk - enkle filmer som forklarer

• hva er en vaksine?
  • hvordan fungerer vaksiner?
  • hvorfor vaksinerer vi oss mot covid-19?

Spørsmål og svar om vaksinering av barn 12-15 år (kun på norsk).

Mer informasjon fra Helsedirektoratet om samtykke på vegne av barn til koronavaksine.

Informasjon om koronavaksine for barn og ungdom i alderen 12-15 år (Trondheim kommune)

Sist oppdatert: 06.10.2021