Innsyn i byggesaker

Innsyn i byggesaker

Når vi nå digitaliserer arkivmateriale ved hjelp av Digitaliseringsprosjektet, er det viktig å finne en god løsning for å kunne gi innsyn i de elektroniske dokumentene.

Trondheim kommune digitaliserer byggesaksarkivet som en ”redningsaksjon” for å unngå slitasje, tap av arkivmateriale og for å kunne gjøre dokumentene tilgjengelig for flere brukere samtidig. 

Det er det historiske materialet, det som er eldre enn 31. mars 2011 som blir skannet i skannefabrikken. Arkiv skapt fra 1. april 2011 regnes som fullelektronisk og finnes i sak- og arkivsystemet (ESA).

Det finnes eiendomsinformasjon i andre databaser, arkivserier og papirarkiv. Prosjektet avgrenses til å ta hånd om innsyn i byggesaksinformasjon.

Det finnes mange målgrupper som ønsker innsyn i byggesaksarkivet. De ulike målgruppene kan ha ulike behov for søk og innsynfunksjoner

Prosjektet skal sikre at innsyn i byggesaksarkivet er mest mulig hensiktsmessig, effektivt, intuitivt og sikkert for de ulike målgruppene på kortere og lengre sikt.

Prosjektet er en del av Digitalt førstevalg og er et samarbeid mellom Trondheim byarkiv, Byggesakskontoret og Kart- og oppmålingskontoret.

Anne Helen Berg, prosjektleder

Sist oppdatert: 08.01.2018

Fant du det du lette etter?

Gå til toppen

arrow_upward