Hjem Nyheter14 veier har samme navn

14 veier har samme navn

Alle veier i nye Trondheim kommune må ha ulike navn. Derfor må fellesnemnda endre navn på totalt 14 veier.

Bostadvegen, Dalatunet, Gammelvegen, Holtvegen, Pilvegen, Prestegårdsvegen, Rønningsvegen, Røsslyngvegen, Sentervegen, Smedbakken og Åsvegen. Alle finnes de i både Trondheim og Klæbu. I tillegg er Ferjemannsveien/Fergemannsvegen, Nordslettvegen/Nordsetvegen og Vinterledbakken/Vinterlebakken så like at fellesnemnda mener de må endres. Dette fordi navnelikhet kan skape problemer for blant annet nødetater.

Ei arbeidsgruppe skal nå vurdere hvilke navn som skal bestå og hvilke som skal utgå. Fellesnemnda vil i neste instans ta den endelige avgjørelsen. Dette innebærer at en del innbyggere i den nye kommunen vil få ny adresse fra 1. januar 2020.

En rekke kriterier som blant annet antall berørte boliger/enheter, kulturminneverdi og posisjon/status vil bli lagt til grunn i vurderingen.

Etter at fellesnemnda har truffet sin beslutning, vil kommunene gå i gang med å finne nye navn på de aktuelle veiene.

Publisert: 12.09.2018

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)

IsDev: False
            IsProd: True