Hjem NyheterNå begynner vi å bygge i Klæbu

Nå begynner vi å bygge i Klæbu

- Nye Klæbu helse- og velferdssenter kommer til å bli et fantastisk bygg, sier Klæbu-ordfører Kirsti Tømmervold. I disse dager starter arbeidet med det klimavennlige bygget, som dimensjoneres for 60 sykehjemsplasser.

IDYLL: Slik kan Klæbu helse- og velferdssenter ble seende ut. Illustrasjon: pka arkitekter

Mandag 26. august er det byggestart i Klæbu. I juni 2021 skal nye Trondheim kommune overta det ferdige helse- og velferdssenteret fra entreprenør Backe Trondheim.

- Målet er at beboerne skal flytte inn i det nye senteret høsten 2021, forteller prosjektansvarlig Fride Dahl i rådmannens fagstab (helse og velferd) i Trondheim kommune.

Ifølge Klæbu-ordfører Kirsti Tømmervold har det lenge vært behov for flere, nye og bedre tilrettelagte sykehjemsplasser i Klæbu. Kommunens økonomi har imidlertid gjort det umulig å investere slik det nå gjøres.

Stor sentrumstomt

- Klæbu vil være en av de kommunene i Trøndelag som vi ha størst prosentvis vekst for mennesker over 80 år de neste 30 år. Når vi nå blir en del av en større kommune som også har behov for sykehjemsplasser, er det fint at Klæbu kan bidra med stor sentrumstomt til å bygge helse- og velferdssenter for nye Trondheim kommune. Vi er helt sikker på at Klæbu helse- og velferdssenter vil bli et godt tilbud også for dagens trondheimere som har behov for sykehjemsplass, poengterer Tømmervold.

Klæbu helse- og velferdssenter (Klæbu HVS) skal bygges i to etasjer, midt i Klæbu sentrum. Bygget vil sammen med Klæbu rådhus og eksisterende og fremtidige omsorgsboliger omkranse et torg, som vil bli en uformell møteplass for lokalbefolkningen.

GLEDER SEG: Siri Ekle Skaanes har store forventninger til det nye helse- og velferdssenteret.

Kommunalsjef for helse og omsorg, Siri Ekle Skaanes, har ansvaret for dagens sykehjem i Klæbu. Fra 1. januar tiltrer hun som kommunalsjef for helse- og velferdssentrene i Trondheim kommune.

- Det nye bygget i Klæbu vil få en idyllisk beliggenhet i grøntdraget ved rådhuset og med utsikt til Vassfjellet, sier Skaanes, som gleder seg til nye Klæbu HVS står ferdig.

Atriumshage og verksted

Prosjektansvarlig Fride Dahl har store forventninger til det nye senteret i Klæbu. Utendørs skal det bygges en stor og attraktiv atriumshage, og det vil bli opparbeidet en tursti rundt rundt anlegget. Målet er at dette området skal gi brukerne varierte opplevelser og stimulere til fysisk aktivitet.

- Dette er et veldig spesielt prosjekt med atriumshage, sansehage og aktivitetsrom. Det blir også laget et verksted i tilknytning til hagen. Her kan beboerne oppbevare verktøy, hageutstyr og andre ting, forteller Fride Dahl.

Det vil være 30 beboerrom i hver etasje. Det vil deles inn i bogrupper med 7-8 beboere, som får felles stue og kjøkken.

Allerede i høst starter planleggingen av møblering i det nye sykehjemmet. De ansatte er involvert i dette arbeidet. Det er også satt av to millioner kroner til kunstnerisk utsmykning, både ute og inne.

GOD PLASS: Gamle bygninger er revet, og det er gjort plass til nye Klæbu HVS.

Et klimabygg

Klima og miljø vies stor oppmerksomhet under byggingen av Klæbu HVS. Bygget er planlagt med passivhusstandard. I tillegg skal helse- og velferdssenteret tilknyttes et fjernvarmeanlegg og varmes opp med vannbåren varme. Byggeplassen skal drives som en fossilfri byggeplass med utslippsfrie løsninger. Investeringsrammen for Klæbu helse- og velferdssenter er på 284,9 millioner kroner.

- Dagens sykehjem i Klæbu er cirka 45 år. Her har det ikke vært betydelige oppgraderinger, så lenge jeg kan huske i alle fall. Det er lagt nytt tak, men det er gjort lite innendørs. Gammeldelen i Klæbu sykehjem er dessuten bygd med dobbeltrom, selv om vi nå tilbyr enerom. Det blir supert med et nytt moderne sykehjem, sier ordfører Tømmervold.

Publisert: 23.08.2019

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)

IsDev: False
            IsProd: True