Hjem Skatt og næringJordbruk og skogbrukTilskudd til næringstiltak innen bynært landbruk og urbant landbruk

Tilskudd til næringstiltak innen bynært landbruk og urbant landbruk

Formål:

Trondheim kommune ønsker å fremme ny næringsutvikling i skjæringspunktet mellom det bynære landbruket og det urbane landbruket.

Bynært landbruk

Bynært landbruk er det profesjonelle, næringsbaserte og tradisjonelle landbruket i byens randsone. Det omfatter jordbruk, skogbruk og husdyrhold.

Det urbane landbruket kan være med på å synliggjøre det tradisjonelle landbruket for byens befolkning. Det bynære landbruket er på sin side en kilde til kunnskaps- og erfaringsutveksling som aktørene i byen kan ha nytte av.

Tilskuddsmidler 2019

Trondheim kommune ønsker å bidra til nye prosjekter i det bynære landbruket. Potten i 2019 er på 150 000 kroner.

Kontaktperson i kommunen

Hege Merete Askerød
E-post: hege.merete.askerod@trondheim.kommune.no

Hva prioriteres

• Utredning og oppstartskostnader
  • Nyvinninger og utprøving av nye løsninger
  • Andre tiltak kan vurderes

Hva prioriteres ikke

• Ordinær drift
  • Personlig utstyr
  • Underskuddsgaranti
  • Opparbeidelse av egenkapital

Krav til søknad

Personalia og kontaktdata:

• Navn på søker
  • Postnummer
  • Poststed
  • Organisasjonsnummer
  • Kontonummer

Dokumentasjon

Søknaden skal være undertegnet og vedlegges følgende dokumentasjon og/eller inneholde opplysninger om:

• Prosjektbeskrivelse, med bakgrunnen for og formålet med tiltaket, målgruppen(e) og forventede resultater.
  • Kart over område hvis det søkes om fysiske tiltak og tillatelse til tiltaket, dersom dette planlegges på fremmed grunn.
  • Framdriftsplan med beregnet start- og avslutningstidspunkt.
  • Budsjett (inkludert egenfinansiering).
  • Om søkeren har mottatt midler eller tilskudd fra andre ordninger med lignende formål.

Ved mangler i søknaden vil denne returneres til søker.

Søknadsfrist:  5. juni 2019

Utbetaling av midler

Tilskuddet utbetales etter avtale.

Rapport og regnskap

• I etterkant av tiltaket skal det leveres rapport.
  • Rapporten skal inneholde regnskap som gir oversikt over reelle utgifter og inntekter i prosjektet.
  • Rapporten skal også inneholde en generell redegjørelse for resultatene for prosjektet og en oversikt over timeforbruk.
  • Søker skal oppbevare alle bilag og kvitteringer.
  • Trondheim kommune har innsynsrett i regnskap og bilag knyttet til prosjektet.
  • Frist for innlevering er 1. november 2019.
  • Dersom tiltaket ikke blir gjennomført skal eventuelt forskudd betales tilbake.

Sist oppdatert: 09.09.2019

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)