Vigilo

Vigilo

Når vi starter neste barnehage- og skoleår høsten 2022 går Trondheim kommune over til ny digital meldebok for foresatte i barnehage, SFO og skole. Dette betyr at appen som benyttes i dag ikke lengre vil være i bruk og du må laste ned en ny app. Den nye meldeboka leveres av Vigilo som også er kommunens leverandør av oppvekstadministrativt system. Løsningen vil være mer helhetlig og det blir enklere for deg å ha oversikt over all informasjon for dine barn; nå samles meldinger, fravær, vurderinger og anmerkninger på samme sted.

Appen vil bli ny og se litt annerledes ut. Du kan laste ned appen nå, men kan ikke sende eller motta meldinger før 1.august. Foresatte vil fortsatt kunne melde fravær og sende meldinger til barnehage, skole og SFO i dagens løsning.
Skal du svare på samtykker, se vurderinger eller finne oversikt over fraværet til egne barn så logger man seg på i nettportalen til Vigilo. Dette kan man gjøre på alle dingser som er på nett; telefon, PC/Chromebook og nettbrett. Der vil man også finne timeplanen til egne barn (gjelder for skole) og man kan legge inn timeplanen i egen kalender.
Første gang man logger inn i appen, må man benytte MinID/bankID og så kan man lage seg en pinkode og man kan tillate ansiktsgjenkjenning og/eller fingeravtrykk for bruk ved senere innlogging. Du må med jevne mellomrom logge inn på nytt med MinID på grunn av sikkerheten.


Slik bruker du appen og webportalen

I det daglige kan du bruke appen. Der sender du meldinger, melder fravær og ser nyheter som legges ut fra barnehage, skole eller SFO. Foresatte skal ikke skrive sensitive opplysninger i meldinger.

Hvem kan se meldinger

 I barnehagen og på SFO kan alle ansatte lese meldinger som er sendt inn av foresatte. Når du sender meldinger til skolen kan kontaktlæreren og faglærerne til den enkelte elev se meldingene som er sendt inn. Hentemelding på SFO sendes som en vanlig melding, og foresatte skriver i meldingen om det gjelder for en dag eller for en lengre periode.

Samtykker, fravær og vurderinger

Foresatte må logge seg inn i nettportalen med MinID for å svare på samtykker, se fraværsoversikt og karakterer. Der kan du også sende søknader om SFO-plass, barnehageplass og redusert betaling. Det vil også være mulig å sende meldinger og melde fravær fra nettportalen, samt å melde seg på foreldresamtaler og svare på skjema om for eksempel oppmøte i ferier. Hvis du ønsker å kun benytte nettportalen er det mulig og du finner alt du trenger der, men det krever innlogging med MinID hver gang du logger inn.


For å logge inn på nettportalen bruk  denne lenken: 

Vigilo Trondheim


For å laste ned appen bruk disse lenkene:

Appletelefon

Androidtelefon


For mer informasjon og veiledninger:

https://vigilo.no/for-foresatte/

Sist oppdatert: 22.06.2022

A03-P1-EPI006