UKM

Publikum i amfisalen på ISAK

UKM Trondheim 2021 - digitalt

Ønsker du å skape noe, møte likesinnede og utvikle talentet ditt? UKM er en møteplass for ungdom og kultur, der vi skaper noe sammen.

Her kan du vise frem det du brenner for, eller hjelpe andre å bli sett. I UKM er alle kulturelle uttrykk velkomne, enten det er sang, fotokunst, cosplay eller moderne dans.

UKM Trondheim 2021 kommer til å foregå i februar og mars, med digitale visninger i perioden 15.-19. mars. UKM skal være en arena for å lære noe nytt, og en mulighet til å få utvikle det du allerede kan gjennom veiledning, kurs og workshops.

Det blir også en arena der du viser fram det du driver med gjennom film, strømming, foto og live visninger (hvis det blir mulig).

Det skal også være en sosial møteplass der man møter flere med samme interesser og får nye venner.

#UKMHjem

Det siste året har alle blitt nødt til å ta i bruk nye plattformer og løsninger for å gjennomføre mange aktiviteter. På UKM 2021 mikser vi alt som fungerte bra fra før med det vi nå har lært – sånn at det å være med på UKM blir enda mer lærerikt, når ut til flere og presenterer de ulike kulturuttrykkene på den måten som egner seg best!

Hva er UKM?

UKM er et av landets største kulturarrangement for ungdom. UKM er for alle ungdommer mellom 13 og 20 år. Både grupper og enkeltpersoner kan delta, og det er gratis å være med. UKM er en mulighet hvor du kan vise andre hva DU driver med!

Les mer om UKM

UKM = Ung Kultur Møtes

UKM er et nettverk av lokale kulturmønstringer hvor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk. Det skal være trygt å være med på UKM. Du får oppfølging fra voksne og blir kjent med mange andre på din egen alder.

Hver kommune sender ungdommer videre til en fylkesmønstring som representanter for sin kommune. Hvert fylke sender i neste omgang ca. 30 deltakere til den nasjonale UKM-festivalen. Du kan også bli spurt om å representere UKM i andre sammenhenger gjennom hele året.

UKM er en av landets største offentlige satsinger på ungdomskultur, og har pågått siden 1985. UKM er ingen konkurranse. Juryens utvelgelse skjer på grunnlag av originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet, og de utvalgte deltakerne skal speile bredden i den lokale mønstringen. Premien for de som går videre er å få stå på en enda større scene, og treffe ungdommer fra andre deler av landet.

Hvordan melder du deg på UKM?

Gå inn på ukm.no/trondheim for å melde deg på.

Fyll ut all informasjon så nøyaktig som mulig. Du blir bedt om å fylle ut navn på deltakere og innslag, kontaktinformasjon og tekniske opplysninger.

Du kan filme og sende inn bidraget ditt selv, eller du kan få hjelp til å filme det på Kultursenteret ISAK.

Hvem kan delta i UKM?

UKM er for alle ungdommer mellom 13 og 20 år. Både grupper og enkeltpersoner kan delta, og det er gratis å være med.

Hva kan du delta med i UKM?

På UKM kan du melde deg på med dans, slam poesi, band, film, maleri, K-pop, skuespill, dikt, litteratur, rap, hiphop, cosplay, graffiti, akrobatikk, balltriks, jojo,fotografi, performance art, redesign, matkultur, humor, stand-up, en musikkvideo til EDM, ja hva som helst! Har du noe å vise frem – meld deg på!

Siden vi ikke kan samles for å se hverandre opptre slik som vi er vant til, ønsker vi at årets deltakere filmer sine egne innslag og sender de inn! Film deg selv på rommet, på skolen, i skatehallen, utendørs – hvor som helst!

Vi tilbyr også deltakerne muligheten for å få hjelp til å filme sine innslag. Opptakene gjøres på Kultursenteret ISAK, med flere kameraer og proff lys- og lydproduksjon samt etterarbeid.

Det blir laget en fysisk utstilling med og for de uttrykkene som ikke egnere seg like godt i videoformat. Dette kan for eksempel være visuell kunst, litteratur, cosplay, design osv.

Vil du være med som arrangør for å lage TV- sendingene?

Vil du filme, klippe, redigere, regissere, lage kulisser, sminke, kostymer, scenografi, markedsføring m.m?

Vil du være programleder?

Påmeldingen foregår som vanlig på www.ukm.no/trondheim.

Frist for påmelding og innsending av bidrag er 8. mars

Kontakt UKM Trondheim

I Trondheim er det Kulturenheten som har ansvaret for lokalmønstringen, og arrangementet foregår på Kultursenteret ISAK.

Ta kontakt med Trine Arntzen på trine.arntzen@trondheim.kommune.no eller tlf 91 67 25 79

Sist oppdatert: 10.08.2021

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI006