Fem pasienter har fått påvist koronasmitte ved Charlottenlund helse- og velferdssenter

Fem beboere ved Charlottenlund helse- og velferdssenter har fått påvist koronasmitte. Tre av pasientene er i 80-årene, mens en pasient er i 70-årene og en i 90-årene.

Sist oppdatert: 22.02.2022

Foto av Charlottenlund helse- og velferdssenter

Pressemelding fra Trondheim kommune, 18/12-20 klokka 15.10

Smitten ble oppdaget i forbindelse med akutt sykehusinnleggelse av den ene beboeren. De fire øvrige ble påvist gjennom hurtigtest torsdag kveld. To av disse tilfellene har moderat sykdomsforløp, mens en har milde symptomer og en er symptomfri. Pasientene observeres og behandles på enheten.

Omfattende sporing

Smittekilden er foreløpig ukjent, og det pågår omfattende smittesporing på enheten.

32 beboere er i karantene, og alle disse er testet med hurtigtest. Foruten de fire positive prøvesvarene har alle beboere i karantene negativt prøvesvar.

16 ansatte ved helse- og velferdssenteret er i karantene som følge av smitten, og samtlige ansatte i berørte avdelinger ble testet i løpet av gårsdagen (torsdag) og dagen i dag. Ingen ansatte har så langt testet positivt.

Besøkende og andre som er berørt er kontaktet av enheten og smittevernkontoret.

Stengt til nyttårsaften

Helse- og velferdssenteret vil være helt stengt for besøk så lenge smittesporing pågår. Berørte avdelinger vil være stengt for besøk så lenge karanteneperioden varer, det vil si foreløpig fram til 31. desember.

Kontaktperson er enhetsleder Asbjørn Strømmen, tlf 91 11 27 86.

Fant du det du lette etter?

Gå til toppen

arrow_upward