Hjem Om kommunenVigsel, gifte seg borgerlig

Vigsel, gifte seg borgerlig

Vil dere gifte dere borgerlig i Trondheim?

Vielsene foregår i Storsalen (2. etg) i Trondheim rådhus (Munkegata 1) på fredager og enkelte lørdager - se vårt tilbud i kalenderen nedenfor.

Would you like to read this page in English?

Borgerlig vigsel er gratis.

Før dere gifter dere

Før dere kan gifte dere må dere søke om prøving av ekteskap. Dette gjøres ved å fylle ut egenerklæring, forlovererklæring og attest. Skjemaene sendes til folkeregisteret ved ditt lokale skattekontor. Hvis begge har norsk personnummer eller D-nummer kan dere også søke digitalt.

Skatteetaten sjekker da om dere oppfyller vilkårene for å inngå ekteskap. Brudeparet mottar så en prøvingsattest som viser hvorvidt de oppfyller vilkårene for å inngå ekteskap. De som søker digitalt vil få tilsendt prøvingsattesten i Altinn.

Digital prøvingsattest sendes til ordforer.postmottak@trondheim.kommune.no senest to uker før vigselsdato.

Du kan også sende attesten til Trondheim kommune, Ordførerkontoret, Postboks 2300 Torgarden, 7004 Trondheim

Eller levere den på Trondheim rådhus, Munkegata 1, ordførerens kontor

Prøvingsattesten er gyldig i fire måneder.

Brudeparet må også skaffe to vitner som er til stede under seremonien. Det trenger ikke å være forloverne, men vitnene må være over 18 år.

Dato og tidspunkt for vielse

Det er vielser hvert 15. minutt. Se på kalenderen nedenfor for å finne ledig tid. For å avtale tidspunkt for vigsel, ta kontakt på ordforer.postmottak@trondheim.kommune.no.

Se kalender for ledige tidspunkt

Hvordan foregår seremonien?

Vi har restriksjoner og tiltak for å begrense smitte av koronavirus. Disse gjelder inntil ny informasjon foreligger.

Det er kun tillatt å ha med 4 gjester i seremonien, det vil si: brudepar + 4 gjester (inkludert vitner). Gi beskjed på epost eller telefon hvor mange som kommer i vielsen.

Alle som besøker Rådhuset må registrere seg. Dette gjøres enten med QR-kode eller via lenke. Informasjon om dette får dere ved ankomst til Rådhuset.

Dere må ha på munnbind når dere ankommer Rådhuset. Munnbindet beholdes på til dere har kommet til anvist plass i vigselsrommet. Etter vielsen må dere bruke munnbind til dere er ute av Rådhuset. (Jfr. midlertidig forskrift om smitteverntiltak Trondheim kommune)

Ha god håndhygiene og minst en meter avstand til andre som ikke er i samme husstand.

Se her for kommunens retningslinjer i forbindelse med korona.

På fredagene tilbyr vi også digital overføring av vielsen. Det blir filmet fra tre ulike kameravinkler, og dere får også opptak av vielsen på minnepenn sendt pr post etterpå. Dere mottar da i forkant en lenke som dere kan sende ut til familie og venner som ikke kan delta fysisk på vielsen, der de kan klikke seg inn å få sett vielsen digitalt. Tilbudet koster kr 1000.

Brudepar, vitner og gjester må møte opp 15 minutter før avtalt tid for vigsel. Møt presis slik at brudefølgene unngår å komme i kontakt med hverandre. Vi rengjør overflater mellom hvert brudefølge.

Vi tilbyr seremoni på norsk eller engelsk. For andre språk må dere selv sørge for kvalifisert tolk.

Det er mulig å sette personlig preg på vigselen innenfor den tidsrammen vi har til rådighet. Det kan for eksempel være et dikt, musikkinnslag eller bryllupsløfter. Ta kontakt på epost eller telefon hvis dette er ønskelig.

Det er tillatt å fotografere og filme under seremonien. Ellers kan vi anbefale bryllupsfotografering under portalen i parken bak rådhuset.

Spørsmål

Har du spørsmål om selve vielsen, ta kontakt på e-post, ordforer.postmottak@trondheim.kommune.no eller telefon 48 20 99 78.

Har du spørsmål om dokumentasjon eller regelverk, ta kontakt med Skatteetaten.

Vennligst ikke kast ris eller lignende i eller utenfor Rådhuset.

Vigslere i Trondheim i perioden 01.01.20 - 01.01.24

Sist oppdatert: 02.03.2021