Hjem Om kommunenVigsel, gifte seg borgerlig

Vigsel, gifte seg borgerlig

Vil dere gifte dere borgerlig i Trondheim?

Vielsene foregår i Trondheim Rådhus (Munkegt. 1) på fredager og enkelte lørdager - se vårt tilbud i kalenderen nedenfor.

Would you like to read this page in English?

Borgerlig vigsel er gratis.

Før dere gifter dere

Før dere kan gifte dere må dere søke om prøving av ekteskap. Dette gjøres ved å fylle ut egenerklæring, forlovererklæring og attest. Skjemaene sendes til folkeregisteret ved ditt lokale skattekontor. Hvis begge har norsk personnummer eller D-nummer kan dere også søke digitalt.

Skatteetaten sjekker da om dere oppfyller vilkårene for å inngå ekteskap. Brudeparet mottar så en prøvingsattest som viser hvorvidt de oppfyller vilkårene for å inngå ekteskap. De som søker digitalt vil få tilsendt prøvingsattesten i Altinn.

Digital prøvingsattest sendes til ordforer.postmottak@trondheim.kommune.no senest to uker før vigselsdato.

Du kan også sende attesten til Trondheim kommune, Ordførerkontoret, Postboks 2300 Torgarden, 7004 Trondheim

Eller levere den på Trondheim rådhus, Munkegata 1, ordførerens kontor

Prøvingsattesten er gyldig i fire måneder.

Brudeparet må også skaffe to vitner som er til stede under seremonien. Det trenger ikke å være forloverne, men vitnene må være over 18 år.

Dato og tidspunkt for vielse

Det er vielser hvert 15. minutt. Se på kalenderen nedenfor for å finne ledig tid. For å avtale tidspunkt for vigsel, ta kontakt på ordforer.postmottak@trondheim.kommune.no.

Se kalender for ledige tidspunkt

Hvordan foregår seremonien?

Det vil fremdeles være noen restriksjoner og tiltak for å ivareta smittevern mot Covid 19. Vi følger kommunens retningslinjer. Tiltakene vil vare inntil ny informasjon foreligger.

For å ivareta smittevern er det kun tillatt å ha med 6 gjester i vielsen. Gi beskjed på epost eller telefon om hvor mange personer som kommer i brudefølget.

Brudepar, vitner og gjester må møte opp 15 minutter før avtalt tid for vigsel. Møt presis slik at brudefølgene unngår å komme i  kontakt med hverandre. Vi legger vekt på anbefalinger om å holde avstand til hverandre, og vil også rengjøre overflater mellom hvert brudefølge.

Henvend dere i første etasje når dere kommer. I 2. etg vil dere bli møtt av en vigselsvert, og brudeparet må fremvise legitimasjon med bilde. Uten at brudeparet fremviser gyldig legitimasjon kan vielsen ikke gjennomføres.

Vi kan tilby seremoni på norsk eller engelsk. Ønsker dere engelsk seremoni må dere avtale dette på forhånd. For andre språk må dere selv sørge for kvalifisert tolk.

Det er mulig å sette personlig preg på vigselen innenfor den tidsrammen vi har til rådighet. Det kan for eksempel være et dikt, musikkinnslag eller bryllupsløfter. Ta kontakt på epost eller telefon hvis dette er ønskelig.

Det er tillatt å fotografere og filme under seremonien. Ellers kan vi anbefale bryllupsfotografering under den nye portalen i parken bak rådhuset.

Digital overføring av vielsen

Vi tilbyr digital overføring av vielsen for de som ønsker dette. Tilbudet koster kr 500,- og inkluderer også et opptak som dere vil få på minnepenn i etterkant av vielsen.

Klikk her for å bestille digital vigsel

Spørsmål

Har du spørsmål om selve vielsen, ta kontakt på e-post, ordforer.postmottak@trondheim.kommune.no eller telefon 48 20 99 78.

Har du spørsmål om dokumentasjon eller regelverk, ta kontakt med Skatteetaten.

Vennligst ikke kast ris eller lignende i eller utenfor Rådhuset.

Vigslere  i Trondheim i perioden 01.01.20 - 01.01.24

Sist oppdatert: 30.11.2020