Hjem Om kommunenVigsel, gifte seg borgerlig

Vigsel, gifte seg borgerlig

Vil dere gifte dere borgerlig i Trondheim?

I 2018 overtok Trondheim Kommune ansvaret for vigsel. Vielsene foregår i rådhuset (munkegt.1) på fredager og enkelte lørdager (se vårt tilbud i kalenderen nedenfor).

Det vil fremdeles være noen begrensninger og tiltak for å ivareta smittevern. Vi følger kommunens retningslinjer. Tiltakene vil vare inntil ny informasjon foreligger.

Det er kun tillatt å ha med 10 gjester i vielsen. Møt opp 15 minutter før vielsen for å sjekke legitimasjon. Vær presise, slik at vi unngår at brudefølger kommer i kontakt med hverandre.

Henvend dere i informasjonen når dere kommer. Der står det også håndsprit som benyttes før dere går videre inn i rådhuset. I 2. etg vil dere bli møtt av en vert.

Vi legger vekt på følge anbefalinger om å holde avstand til hverandre, og vil også rengjøre overflater mellom hvert brudefølge.

Would you like to read this page in English?

Borgerlig vigsel er gratis.

Før dere gifter dere

Før dere kan gifte dere må dere søke om prøving av ekteskap. Dette gjøres ved å fylle ut egenerklæring, forlovererklæring og attest Skjemaene sendes til folkeregisteret ved ditt lokale skattekontor. Hvis begge har norsk personnummer eller D-nummer kan dere også søke digitalt.

Skatteetaten sjekker da om dere oppfyller vilkårene for å inngå ekteskap. Brudeparet mottar så en prøvingsattest som viser hvorvidt de oppfyller vilkårene for å inngå ekteskap. De som søker digitalt vil få tilsendt prøvingsattesten i Altinn.

Den digitale prøvingsattesten kan videresendes til ordforer.postmottak@trondheim.kommune.no. Denne attesten er gyldig i 4 måneder fra utstedelse. Original prøvingsattest må leveres eller sendes til Trondheim kommune senest 14 dager før vielse.

Du kan sende attesten til
Trondheim kommune, Ordførerkontoret
Postboks 2300 Torgarden
7004 Trondheim

Eller levere den på
Trondheim rådhus
Munkegata 1, ordførerens kontor

Dato og tidspunkt for vielse

Vielser foretas på fredager og enkelte lørdager. Det er vielser hvert 15. minutt. Reservasjoner i kalenderåret 2021 vil være mulig etter 1. september 2020.

Se på kalenderen nedenfor for å finne ledig tid. For å avtale tidspunkt for vielse, ta kontakt på ordforer.postmottak@trondheim.kommune.no

Se kalender for ledige tidspunkt

Hvordan foregår seremonien?

Brudepar, vitner og gjester må møte opp ca 15 minutter før avtalt tid for vigsel. Vi har et hyggelig men lite område utenfor storsalen hvor vigselen foregår. Her kan brudefølget vente på sin seremoni. Det er fint om vi får beskjed på epost eller telefon om hvor mange personer som kommer i brudefølget.

Brudeparet må fremvise legitimasjon med bilde. Uten at brudeparet fremviser gyldig legitimasjon kan vielsen ikke gjennomføres.

Brudeparet må også skaffe to vitner som er til stede under seremonien. Det trenger ikke å være forloverne, men vitnene må være over 18 år.

Vi kan tilby seremoni på norsk eller engelsk. Ønsker dere engelsk seremoni må dere avtale dette på forhånd. For andre språk må dere selv sørge for kvalifisert tolk.

Det er mulig å sette personlig preg på vigselen innenfor den tidsrammen vi har til rådighet. Det kan for eksempel være et dikt, musikkinnslag eller bryllupsløfter. Ta kontakt på epost eller telefon hvis dette er ønskelig.

Det er tillatt å fotografere og filme under seremonien. Ellers kan vi anbefale bryllupsfotografering under den nye portalen i parken bak rådhuset.

Spørsmål

Har du spørsmål om selve vielsen, ta kontakt på
E-post: ordforer.postmottak@trondheim.kommune.no eller telefon: 48209978.

Har du spørsmål om dokumentasjon eller regelverk, ta kontakt med Skatteetaten

Vennligst ikke kast ris eller lignende i eller utenfor rådhuset.

Vigslere  i Trondheim i perioden 01.01.20 - 01.01.24
  • Ordfører