Fire nye smittetilfeller i Trondheim

Ytterligere tre menn og en kvinne fra Trondheim har lørdag 14. mars fått påvist korona-smitte.

Sist oppdatert: 21.02.2022

Bilde av hendene til person som vasker hendene i vasken. Mye såpe.
Det er viktig å vaske hendene godt for å forebygge smitte.

To av personene - en kvinne og en mann - har nylig vært på reise. En i Østerrike og en i USA. En mann er nærkontakt til smittet fra en annen kommune, mens for det siste tilfellet, en mann, er det ingen tilknytning til reise og vi jobber fortsatt med smitteoppsporing, opplyser smittevernoverlege i Trondheim kommune, Eli Sagvik. Alle har milde symptomer. 

 Antall smittede i Trondheim øker

Det betyr at det på nåværende tidspunkt er registrert 35 personer bosatt i Trondheim kommune som har testet positivt på covid-19. 

Lørdag ble det foretatt 80 tester som vi fortsatt avventer svar på. 

 - Personene som er smittet skal oppholde seg hjemme til de er smittefrie. Både de smittede og deres familier blir fulgt opp av helsevesenet, sier smittevernoverlege Eli Sagvik i Trondheim kommune.

 Det jobbes nå med å kartlegge hvilke personer som de smittede har hatt nær kontakt med. De som har hatt nær kontakt med de smittede, skal være hjemme i hjemmekarantene.

Om testene så langt

Ulike medier opererer med ulike tall for antall smittede i Trondheim. Derfor føler vi behov for å informere media om de tallene vi kan bekrefte. Datoene i denne oversikten er knyttet til offentliggjøring av resultatene.

4. mars:  En mann i 40-årene, bosatt i Trondheim, fikk påvist positivt prøve.

5. mars: Fem menn bosatt i Trondheim, fra samme reisefølge som mannen fra dagen før, fikk påvist positiv prøve for covid-19.

6. mars: Fire menn, fra samme reisefølge til Italia som de tidligere positive, testet positivt for koronasmitte. To  av disse er bosatt i Malvik kommune og regnes derfor ikke inn i tallene for smittede i Trondheim. To av de fire er er bosatt i Trondheim. 

9. mars: En mann i 70-årene, fra et annet reisefølge i Italia, tester positivt for koronasmitte.

10. mars: Tre menn fra Trondheim tester positivt. De er alle del av et reisefølge fra Østerrike.

11. mars: Ti menn fra Trondheim tester positivt. De 10 kommer fra fem ulike reisefølger fra Østerrike.

13. mars: Sju nye positive tester.Tre av personene har nylig vært på reise i Østerrike, og de er fra forskjellige reisefølger. Tre er nærkontakter til smittede fra annen kommune, mens den siste ikke har noen kjent smittekontakt eller tilknytning til reise.

14. mars: To menn i 50-årene fra Trondheim har fredag 13. mars fått påvist korona-smitte. Begge har nylig vært på reise i Østerrike, og de er fra ulike reisefølger.

15. mars: Tre menn og en kvinne har lørdag 14. mars fått påvist korona-smitte. En har vært på reise i Østerrike, en i USA, en er nærkontakt til en smittet mens den siste ikke har noen kjent smittekontakt eller tilknytning til reise.

Det betyr at til nå har 35 personer bosatt i Trondheim har testet positivt på covid-19.

En smittet mann har blitt innlagt på sykehus, resten har milde symptomer.

To personer bosatt i Malvik kommune har blitt testet i Trondheim, men de inngår ikke i disse tallene som omfatter personer bosatt i Trondheim kommune. 

 

Fant du det du lette etter?