Mange utenlandsreisende tester positivt

Trondheim kommune har siste tiden sett at mange utenlandsfarere som nå kommer tilbake til Norge, og som tar kontakt for testing, har symptomer. Mange tester da også positivt på Covid-19.

Sist oppdatert: 21.02.2022

Lege med smittervernutstyr

Dette gjelder spesielt aktive pensjonister, studenter, og andre som av ulike grunner har hatt lengre opphold i utlandet. De samme gruppene har også utstrakt kontaktnett og har familier med barn og barnebarn og mulighet til å smitte mange. 

Det kommunen også erfarer er at en del som er satt i karantene automatisk på grunn av utenlandsreise, ikke helt forstår rekkevidden av denne karantenen og derfor oppsøker butikker og andre steder der de kan komme i kontakt med andre mennesker. 

Trondheim kommune har en ganske sterk mistanke om at mange av de som kommer hjem fra utlandet nå kan være smittet med Covid-19. 

Vi ber derfor at de som kommer hjem fra utenlandsopphold respekterer at de skal være i karantene i 14 dager, og at har de, eller får, luftveissymptomer er kjappe med å ta kontakt med koronatelefonen for råd og veiledning og eventuelt testing.

Fant du det du lette etter?

Gå til toppen

arrow_upward