Tre nye smittede i Trondheim onsdag

To kvinner og en mann fra Trondheim ble onsdag konstatert smittet av korona. Alle har et mildt sykdomsforløp.

Sist oppdatert: 21.02.2022

Alle tre har vært på reise i utlandet. En smittet mann i 30-årene har vært i Tyskland, en kvinne i 40-årene har vært på reise i Irland mens en kvinne i 70-årene har vært på tur i Spania.

Det ble i løpet av onsdag tatt tester av 160 personer i Trondheim.

Det betyr at det på nåværende tidspunkt er registrert 49 personer bosatt i Trondheim kommune som har testet positivt på covid-19. 

- Personene som er smittet skal oppholde seg hjemme til de er smittefrie. Både de smittede og deres familier blir fulgt opp av helsevesenet, sier smittevernoverlege Eli Sagvik i Trondheim kommune.

 Det jobbes nå med å kartlegge hvilke personer som de smittede har hatt nær kontakt med. De som har hatt nær kontakt med de smittede, skal være hjemme i hjemmekarantene.

 Om testene så langt

Datoene i denne oversikten er knyttet til offentliggjøring av resultatene.

4. mars:  En mann i 40-årene, bosatt i Trondheim, fikk påvist positivt prøve.

5. mars: Fem menn bosatt i Trondheim, fra samme reisefølge som mannen fra dagen før, fikk påvist positiv prøve for covid-19.

6. mars: Fire menn, fra samme reisefølge til Italia som de tidligere positive, testet positivt for koronasmitte. To  av disse er bosatt i Malvik kommune og regnes derfor ikke inn i tallene for smittede i Trondheim.To av de fire er er bosatt i Trondheim. 

9. mars: En mann i 70-årene, fra et annet reisefølge i Italia, tester positivt for koronasmitte.

10. mars: Tre menn fra Trondheim tester positivt. De er alle del av et reisefølge fra Østerrike.

11. mars: Ti menn fra Trondheim tester positivt. De 10 kommer fra fem ulike reisefølger fra Østerrike.

13. mars: Sju nye positive tester.Tre av personene har nylig vært på reise i Østerrike, og de er fra forskjellige reisefølger. Tre er nærkontakter til smittede fra annen kommune, mens den siste ikke har noen kjent smittekontakt eller tilknytning til reise.

14. mars: To menn i 50-årene fra Trondheim har fredag 13. mars fått påvist korona-smitte. Begge har nylig vært på reise i Østerrike, og de er fra ulike reisefølger.

15. mars: Tre menn og en kvinne har lørdag 14. mars fått påvist korona-smitte. En har vært på reise i Østerrike, en i USA, en er nærkontakt til en smittet mens den siste ikke har noen kjent smittekontakt eller tilknytning til reise.

16. mars: To menn og to kvinner har søndag 15. mars fått påvist korona-smitte. En kvinne er nærkontakt til person som har vært på reise og som har symptomer, den andre kvinnen er nærkontakt til en smittet person som har vært i Østerrike, en mann har selv nylig vært på reise i Østerrike og den siste mannen har ikke noe kjent smittekontakt eller tilknytning til reise.

17. mars: Tre kvinner fikk mandag 16. mars påvist koronasmitte. En kvinne i 30-årene og en kvinne i 50-årene har ikke noen kjent smittekontakt eller har vært på reise som kan forklare smitten. En kvinne  i 70-årene har vært på reise i Spania.

18.mars: De smittede er en kvinne i 30-årene, to kvinner i 40-årene og en kvinne i 50-årene.Den yngste kvinnen har vært på reise i Østerrike. Kvinnene i 40-årene er begge nærkontakter til smittede personer og den den eldste smittede har ingen kjent smittekontakt, og har heller ikke vært på utenlandsreise som kan forklare smitten. 

19.mars: To kvinner og en mann smittet. En smittet mann i 30-årene har vært i Tyskland, en kvinne i 40-årene har vært på reise i Irland mens en kvinne i 70-årene har vært på tur i Spania.

 

Det betyr at til nå har 49 personer bosatt i Trondheim har testet positivt på covid-19.

To personer har blitt innlagt, resten har milde symptomer.

To personer bosatt i Malvik kommune har blitt testet i Trondheim, men de inngår ikke i disse tallene som omfatter personer bosatt i Trondheim kommune. 

 

Fant du det du lette etter?

Gå til toppen

arrow_upward