Et skritt mot normalen for beboere i sykehjem

Sykehjemsbeboere som er fullvaksinert kan nå ha normal omgang og nærkontakt med sine nærmeste pårørende. Snart vil de også kunne være sammen i avdelingens fellesarealer. Dermed tar vi et viktig skritt mot normalisering av hverdagen for våre sykehjemsbeboere.

Sist oppdatert: 21.02.2022

Illustrasjonsfoto av senior som får vaksine
Denne uka fullføres vaksinasjonen av sykehjemsbeboere ved sykehjemmene i Trondheim.

Denne uka fullføres vaksinasjonen av sykehjemsbeboere ved sykehjemmene i Trondheim. Sykehjemsbeboere regnes som fullvaksinert fra og med en uke etter siste dose. Det betyr at de aller fleste sykehjemsbeboere fra  slutten av neste uke kan ha nærkontakt med sine nærmeste pårørende. Dette gjelder de 2-3 navngitte pårørende som har avtale med sykehjemmet, og i tillegg personer som selv er fullvaksinert.

I sykehjem, der en stor andel av beboerne er fullvaksinert, åpner vi også for at de 2-3 navngitte pårørende kan benytte stue og andre fellesarealer i avdelingen utenom kjøkken. Her gjelder fortsatt avstandskravet på minst 1 meter  til andre beboere og ansatte.

Samtidig åpner vi for andre besøkende på besøksrom etter forhåndsavtale. Vi gjenopptar også aktiviteten med kulturtilbud og andre sosiale aktiviteter som kan gjennomføres innenfor gjeldende smittevernrutiner. Vi fraråder ikke lenger hjemmebesøk, men anbefaler at dette begrenses til de 2-3 nærmeste som kan ha nærkontakt.

Vaksinering gir ikke fullgod beskyttelse mot covid-19. Derfor gjelder fortsatt de grunnleggende  smittevernrutinene:

  • du skal være frisk når du kommer på besøk

  • vent med besøket dersom du er i karantene eller kan ha blitt utsatt for smitte siste 10 dager

  • vær nøye med hånd- og hostehygiene

  • hold minst 1 meters  avstand til andre beboere og ansatte

  • avtal og registrer ditt besøk

Fant du det du lette etter?