Fortsatt mulig for ungdom og personer i rehabilitering å trene

Fortsatt mulig for ungdom og personer i rehabilitering å trene

Trondheim kommune presiserer at den reviderte forskriften om smittevern, vedtatt i formannskapet 10. februar, innebærer at barn og unge født i år 2001 eller senere, fortsatt kan drive idrett og trening - også på treningssenter. Dette gjelder også personer som er under rehabilitering og opptrening som tilbys individuell veiledning eller i mindre grupper under veiledning.

Foto av ungdom som trener
Trondheim kommune presiserer at den reviderte forskriften mot spredning av korona åpner for trening for ungdom og personer i rehabilitering. Dette gjelder også trening på treningssenter.

I forskriften er trening for barn og unge født i 2001 og senere, og opptrening etter skade/sykdom, listet opp i sammenheng med bassengtrening. Men det skal vurderes på samme måte for treningssenter.

Den reviderte forskriften åpner også for at det skal være anledning til å trene for personer over 20 år, som trenger det på grunn av skade eller sykdom. Samme ordning gjelder også for gravide med plager grunnet graviditet eller etter fødsel. Disse bestemmelsene gjelder kun for personer som trener under veiledning - individuelt eller i mindre grupper. Det er ikke åpnet for trening av art som er å oppfatte som intensiv for ovennevnte grupper.

Forutsetning for all trening er at dette skjer med avstand på minimum to meter under fysisk aktivitet, at det gjennomføres hyppig vask/desinfeksjon av berøringspunkter og det det skal være gode muligheter for å vaske og/eller sprite hendene. Trening må være under tilsyn som sikrer at smittevern blir ivaretatt.

Foreldre/foresatte som følger barn og unge under trening skal benytte munnbind. Trener/veileder som deltar på trening med barn/unge eller person som driver opptrening fra sykdom/skade skal benytte munnbind.

Minner ellers på at gjeldende innstramminger gjelder for en uke med mulig forlengelse ytterligere en uke dersom situasjonen fortsatt er uavklart.

Sist oppdatert: 21.02.2022

Fant du det du lette etter?

Gå til toppen

arrow_upward