Nytt aktivitetssenter for utviklingshemmede åpnet

Det var stor glede og festivitas da ordfører Kent Ranum åpnet kommunens nye aktivitetssenter for utviklingshemmede, Stavnetunet mandag. Fra en tilværelse med avdelinger flere steder i byen er Byåsens BoAs aktivitetstilbud samla i et stort bygg, skreddersydd til formålet og med plass til 80 brukere.

Sist oppdatert: 09.01.2024

Inngangspartiet til Stavnetunet

-Her har det blitt stort og fint, sier Arne som tar i mot gjester, ansatte og brukere når de kommer til offisiell og høytidelig åpning av storstua Stavnetunet. Arne er stolt over det nye bygget der han selv jobber som butikksjef to dager i uka i butikken i servicebygget. I butikken selger de blant annet flotte skinnprodukter som er laga ved senteret, og Arne håper at folk vil kjenne sin besøkelsestid, for butikken er nemlig åpen for publikum. 

Arne viser fram butikken på Stavnetunet

Under åpningen blir det overrakt blomster og takk til både enhetsleder Øystein Joramo Iversen og avdelingsleder Laila Knutsen. Her skal brukerne få gode opplevelser gjennom tilpassede aktiviteter. For det handler om å skape trivsel og mestring for den enkelte.  

Når ordfører Kent Ranum skal klippe snora og stå for den offisielle åpningen, får han god hjelp av Markus og Philippe som holder i hver sin ende. I sin tale påpeker ordføreren at tidene har endret seg, og at det er på tide med et nytt og moderne bygg, blant annet på grunn av at det er blitt stadig flere brukere som trenger et slikt tilbud.  Han takket alle, både brukere og ansatte, for at Stavnetunet er blitt en plass der brukerne kan få en meningsfull hverdag. 

Kent Ranum klipper snor

Også representanter fra brukerrådet i Byåsen BoA var svært takknemlige og glade for det nye aktivitetssentret.  -Denne dagen har vi venta lenge på. Vi setter stor pris på at vi som brukerrådsrepresentanter har fått være med i hele prosessen og blitt lytta til, sa Magne Skjetne og Inger Valeur.

Magne Skjetne pg Inger Valeur fra brukerrådet i Byåsen BoA

Lennart står for det kunstneriske innslaget under åpningen sammen med sin far Svein Røsten. De opptrer med tre sanger og Lennart synger. Det skaper stor begeistring og mange er nok også rørt av den fine framføringa. 

Lennart og Svein Røsten

Stavnetunet består av 6 avdelinger. Driftsbygningen gir tilbud til de som kan ha noe arbeid. Der er det blant annet vedproduksjon, og det er planer om å utvide med flere treprodukter. Der lager de også skinn- og strikkeprodukter. Servicebygget er også for brukere som kan ha noe arbeid. Der er det kjøkken, kantine og butikk.

Aktivitetsbygget har boblebad, gymsal, ballbinge og film/musikkrom. Dette bygget er inndelt i 4 avdelinger, og er for de brukerne som trenger mer skjerming, og har behov for tettere oppfølging av ansatte.

I uteområdet er det muligheter for aktiviteter. To flotte skulpturer laget av Gunn Harbitz finnes også der. Disse er del av kommunens kunstordning, og skal avdukes til våren. Det vil bli sansehage med blomster med farger og dufter. Det er planer om å plante frukttrær og lage urtehage. Tanken er å kunne selge foredle og selge etterhvert.

Flere bilder fra Stavnetunet:

ballbingestol og bordMalerier laga av brukere på senteretSansestimuleringsromgymsalAvslappingsrom

 

 

 

Helse og velferd

Fant du det du lette etter?