Har du lyst til å bli støttekontakt?

Har du lyst til å hjelpe andre til å delta i kultur- og fritidsaktiviteter? Da er kanskje oppdrag som støttekontakt noe for deg. Akkurat nå trenger Kulturenheten mange nye støttekontakter.

Sist oppdatert: 06.05.2024

Ung mann og ung kvinne på fottur i fjellet.
Som støttekontakt hjelper du noen til å få oppleve kultur og fritidsaktiviteter. (Illustrasjonsfoto)

- Alle kan bli støttekontakt, forteller Marit Kjerrengvoll Ekle, som er leder for Tilrettelagt fritid i Kulturenheten.

- Du trenger ingen spesiell utdanning, men interesse og respekt for andre mennesker er viktig, fortsetter hun.

Hjelp en som trenger det 

En støttekontakt er knyttet til èn person som trenger ekstra hjelp for å delta i kultur- og fritidsaktiviteter. Både barn, unge og voksne med bistandsbehov kan få støttekontakt. Vi trenger derfor støttekontakter i alle aldre, og med ulike interesser og erfaringer. 

En meningsfull fritid

Et støttekontaktoppdrag er vanligvis på tre timer i uka, og du bør ha fylt 18 år. Støttekontakten skal ikke hjelpe til med praktiske gjøremål som handling, vasking eller legebesøk.

For støttekontakten er det å hjelpe andre til å få en meningsfull fritid sammen med andre det viktigste. Aktivitetene kan variere fra å bistå ved deltakelse i ordinære fritidsaktiviteter til å prøve ut nye aktiviteter, delta sammen på ulike arrangement, turer i Pirbadet, turgrupper, biblioteket eller på kino.

- Det kan være en fordel at støttekontakten og den som mottar tjenesten har felles interesser, og derfor ønsker vi at de som vil bli støttekontakt forteller om seg selv og sine egne fritidsinteresser i søknaden, sier Kjerringvoll Ekle.

Høres dette ut som noe for deg?

Les mer og registrer deg som støttekontakt 

Idrett, kultur og fritid

Fant du det du lette etter?

Gå til toppen

arrow_upward