Anbefaler ny oppfriskningsdose til de over 75 år

Folkehelseinstituttet anbefaler en ny oppfriskningsdose med koronavaksine til aldersgruppen 75 år og eldre, samt sykehjemsbeboere.

Sist oppdatert: 21.11.2023

Bilde av eldre kvinne som får vaksine
MER SMITTE: For å beskytte de som rammes hardest av en eventuell ny smittebølge, anbefaler Folkehelseinstituttet en ny oppfriskningsdose. Foto: Mostphotos

Folkehelseinstituttet mener det er sannsynlig at det kan bli økende smitte i løpet av de nærmeste månedene. For å beskytte de som rammes hardest av en eventuell ny smittebølge, anbefaler Folkehelseinstituttet en ny oppfriskningsdose.

Det bør ha gått minst seks måneder siden forrige dose.

De som har fått fire doser og har gjennomgått koronasykdom etter dette, anbefales også en ny oppfriskningsdose. Det bør gå minst tre måneder mellom gjennomgått koronainfeksjon og ny koronavaksine.

Vi vil sende ut sms med informasjon om tilbudet. Sykehjemsbeboere vil få tilbud på sin enhet.

Slik bestiller du time

Du bestiller time på Min side

Pårørende kan bestille på vegne av personer ved å logge seg på skjemaet på Min side med sin digitale ID. Det må være den samme pårørende som tidligere har bestilt time til vaksinasjon som igjen bestiller ny time.

Hvis du ikke kan bestille time på nett eller har behov for tilrettelegging, kan du ringe oss på telefon 72 54 08 50.

Folkehelseinstituttet anser det som sannsynlig at aldersgruppen 65 år og eldre, samt de i aldersgruppen 18 til 64 år med underliggende risikotilstander, vil ha behov for en ny oppfriskningsdose også til høsten, før vintersesongen 2023-24. For å sikre tilstrekkelig intervall til den planlagte høst-dosen for de eldre, bør de som ønsker ny dose oppfordres til å oppsøke tilbudet i løpet av mars/april.

Vaksineringen foregår på Statens Hus Prinsens gate 1A, med inngang fra Erling Skakkes gate 25.

Åpningstider vaksinestasjonen

Mandag til fredag kl. 08.20-15.30.

Drop-in tilbud er åpent mellom kl. 09-11 og kl 12-14. Det kan være noe ventetid.

For mer informasjon, se Folkehelseinstituttets nettsider.

Helse og velferd

Korona

Fant du det du lette etter?

Gå til toppen

arrow_upward