Mobilitet

Mobilitet

Vi har utviklet mobilitetsappen Mobee, og vi har jobbet med å integrere el-bilbatterier som en del av energipositive nabolag.

Illustrasjoner fra Mobee-appen.

Mobee - Appen som gjør livet ditt enklere

Har du ønsket deg oversikt over hvor nærmeste bysykkel, sparkesykkel, leiebil eller busstopp er uansett hvor du er? Da er ønsket ditt oppfylt!

Mobee viser et kart i sanntid hvor du kan se hvilke transportmidler som er tilgjengelige i umiddelbar nærhet. Du ser med andre ord hvor bussen er i løypa og du ser eksakt hvor det står ledige bysykler og elsparkesykler og hvor du finner ledig biler. Mobee kobler deg til den aktuelle appen eller siden der du kan kjøpe billett eller reservere fremkomstmiddelet. Du kan legge inn filter og selv bestemme hva du vil se i kartet når du åpner appen.

Fremtidens transporttjeneste utviklet i Trondheim

Det er FourC og Trondheim kommune, med partnere i prosjektet +CityxChange, som har utviklet den multimodale mobilitetstjenesten. Altså en tjeneste hvor flere systemer snakker sammen. Mobility as a Service (MaaS) applikasjonen Mobee er per i dag kun tilgjengelig på Android, men vil også bli tilgjengelig på iOS og Apple senere.

Ved å skape fremtidens transporttjeneste, med hovedfokus på et smidigere mobilitetstilbud, ønsker kommunen å synliggjøre alternativ til å eie bil eller bruke egen bil. Det er mange måter å bevege seg på, og Mobee legger til rette for at innbyggerne enkelt og sømløst kan reise både på korte og lange turer enten man velger bil, sparkesykkel, buss eller vanlig sykkel.

Bilbatteri som powerbank

Gjennom en dag kan strømprisen variere. Strømmen er som oftest dyrest når du står opp på morgenen og når du kommer hjem fra jobb. I Trondheim har vi toveis elbilladere som kan gjøre hverdagen mer energieffektiv. En toveis elbillader er en elbillader som både kan føre energi til batteriet, men også ut fra batteriet igjen. På det viset kan batteriet i bilen være en powerbank.

Bygninger kan bruke energi fra elbilbatteriet når presset på strømnettet er stort, og så lades batteriet på bilen når strømmen er billigst. Foreløpig finnes det to slike toveis ladere i Trondheim. De ligger på Sluppen og Brattøra. Det viktigste er at det skal hjelpe mot såkalte «effekttopper». Effekttopper er når et bygg eller et nabolag trenger veldig mye strøm samtidig. Som for eksempel når mange dusjer eller lager middag samtidig.

Sist oppdatert: 20.06.2022

Fant du det du lette etter?