Hjem Om kommunenNyheter og kunngjøringerNye gate-/stedsnavn og adresserOppstart av navnesak - navn på konstruksjoner på hovedsykkelrute

Oppstart av navnesak - navn på konstruksjoner på hovedsykkelrute

En ny hovedsykkelrute mellom Lademoen – Lilleby – Gildheim (Rg 706) i Trondheim kommune er underplanlegging, og Kartverket har i den forbindelse initiert sak etter Lov om stadnamn med hensikt å navngi bruer og underganger som inngår i prosjektet. Saken blir tatt opp for å avklare skrivemåten slik at navna kan tas i bruk i offentlig sammenheng.

Når Kartverket reiser navnesak for å navngi statlige anlegg er det kommunens ansvar å kunngjøre saken, samt å gjøre den kjent for de som har rett til å uttale seg. Lokale organisasjoner med tilknytning bes derfor om å gi sin vurdering av foreslåtte navn:

Forslag fra Statens vegvesenForslag fra Kartverket

Reina gang- og sykkelundergang

Reinaundergangen

Nidarholmbrua gang- og sykkelbru

Nidarholm(s)brua

Gardemoen gang- og sykkelundergang

Gardemoundergangen

Ladalen gang- og sykkelundergang

Ladal(s)undergangen

Hangarbrua

Leangen gang- og sykkelundergang