Kulturpriser til forfatter Per Christiansen og Fargespill

Kommunens kulturpris for 2017 innen det profesjonelle kunst- og kulturfeltet går til forfatter og tidligere journalist Per Christiansen.

Sist oppdatert: 29.08.2018

Christiansen har skrevet rundt 40 lokalhistoriske bøker fra Trondheim og Trøndelag. Fargespill får prisen innenfor fritidskulturlivet.

Kulturprisene ble kunngjort av ordfører Rita Ottervik i formannskapssalen på rådhuset der også prisvinnerne var samlet. Vinnerne får 25 000 kroner hver, og en miniatyr av statuen “Go’dagen”, laget av billedkunstneren Tone Thiis Schjetne. 

Bildtetekst: Per Christiansen forteller om sitt forfatterskap mens ordfører Rita Ottervik hører på. 


Per Christiansen har skrevet en rekke bøker og artikler som omhandler by- og bygdehistorie, organisasjonshistorie og idrettshistorie. Han har blant annet skrevet bøker om Bymarkas historie og jubileumsberetningen “Det stod i Adressa” som kom ut i forbindelse med Adresseavisens 250-årsjubileum i fjor. I følge juryen er “arbeidet hans preget av faglig soliditet, fortellerglede og fremragende formidling i et stilsikkert og elegant språk.”
Ordfører Rita Ottervik la vekt på hans innsats for å dokumentere og formidle viktig byhistorie. - En er nødt til å bli historisk interessert når man bor i en by som Trondheim, kvitterte Christiansen som synes det er svært hyggelig at denne typen kulturarbeid blir lagt merke til og verdsatt.

Bildetekst: Ordføreren i samtale med Hikma Ramadan, Jorunn Dugstad (Kulturskolen), Maiken Wærdahl (pedagog) og Vegar Snøfugl (Trondheim kammermusikkfestival) som alle representerer Fargespill. 

 

Kulturprisen innenfor fritidskulturlivet går til en organisasjon som siden oppstarten i 2012 har hatt årlige forestillinger med nærmere 100 barn og ungdommer fra mer enn 30 ulike land på scenen. Prosjektet er et samarbeid mellom Kulturskolen og Trondheim kammermusikkfestival. Forestillingene bygges opp med folkesanger, regler og dans fra ulike land og kulturer. 
“Et viktig bidrag til kulturforståelse og integrering” skriver juryen i sin begrunnelse. 
- Vi er som en stor familie, sa Hikma Ramadan fra Sudan på 21 år som har vært med i Fargespill siden starten. Prosjektet har nå blitt et tilbud i alle mottaksskolene i kommunen, og det blir en ny forestilling under Kammermusikkfestivalen i 2018.

Bildetekst: Alle kulturprisvinnerne samlet sammen med ordføreren.


Priskomiteen består av ordfører Rita Ottervik (leder), kommunaldirektør for kultur og næring Ola By Rise, kommunalråd Ottar Michelsen og bystyremedlemmene Jon Gunnes og Terje Roll Danielsen. Prisene gis til enkeltpersoner, institusjoner eller organisasjoner som har utmerket seg med fremragende innsats innen kultursektoren. 

Selve utdelingen av prisene skjer på nyttårskonserten i Olavshallen kommende helg.

Fant du det du lette etter?

Gå til toppen

arrow_upward