Byggeskikkpris til Heimdal videregående skole

Fredag ble Trondheim kommunes byggeskikkpris for 2019 tildelt aktørene bak nye Heimdal videregående skole og Kolstad Arena på Saupstad.

Sist oppdatert: 01.07.2022

Alle prisvinnerne samlet sammen med ordfører Rita Ottervik

“Et forbilledlig samfunnsprosjekt som rommer mer enn bare sin egen hovedfunksjon”, var en av karakteristikkene den nye skolen fikk i går. Bygget er blitt et samlingspunkt for hele bydelen, og i går fikk Rambøll, Skanska og Trøndelag fylkeskommune masse skryt, heder og ære for jobben som er gjort.

I juryens begrunnelsen heter det blant annet: “I tillegg til skole, idrett og kultur, ser vi allerede at arealene fylles med mange slags aktivitet og er et strålende eksempel på samspill med naboer, frivillige, områdeløft Saupstad-Kolstad, idretten og det lokale kulturlivet.”

Det ble også vektlagt at den nye muskelbunten av et bygg er verdens mest miljøvennlige med tanke på miljø- og energiperspektiv.

Ordfører Rita Ottervik presenterte prisvinnerne og delte ut prisene

Juryens begrunnelse.

Veidekke Eiendom og Lund Hagem Arkitekter fikk hedrende omtale for boligprosjektet i Ladebekken 7 og 9. “Utviklingen av Lilleby er blitt et forbildeprosjekt for nye boligområder”, heter det i juryens uttalelse. Prosjektet ble fremhevet spesielt for sin måte å fortette på, uten at det har gått på bekostning av arkitektur, uterom og trivsel. Her er det mye inspirasjon å hente for fremtidens fortettingsprosjekter, ifølge juryen.

Rita Ottervik sammen med vinnerne av Byggeskikkprisen 2019

Her kan du lese mer om Byggeskikkprisen.

Fant du det du lette etter?

Gå til toppen

arrow_upward