Hjem NyhetssakerKulturpriser til Ernst-Wiggo Sandbakk og Isfit

Kulturpriser til Ernst-Wiggo Sandbakk og Isfit

Den internasjonale studentfestivalen Isfit og musikeren, musikkpedagogen og lederen for Jazzfest Ernst-Wiggo Sandbakk får Trondheims kommunes kulturpriser for 2018.

Sist oppdatert: 16.06.2021

Det gjorde ordfører Rita Ottervik kjent tirsdag. Hvert år deler kommunen ut to priser; en for fritidskulturlivet og en for det profesjonelle kunst- og kulturlivet.

- Æ e utrolig stolt og takknemlig på vegne av musikkmiljøet i Trondheim, sa Sandbakk som var med på Skype fra Gran Canaria.

Ordfører Rita Ottervik og Ernst-Wiggo Sandbakk.

Priskomiteen sier følgende om Sandbakk:

Han er og har vært svært viktig for byens musikk- og kulturliv, særlig gjennom sitt virke som daglig leder for en av byens store festivaler, Jazzfest der han har vært leder siden 2004. Sandbakk har bidratt til å løfte festivalen fra å være en relativt liten festival til å bli en aktør av stor betydning innenfor sitt felt.

Han har vært frilansmusiker siden 1977 og er også slagverkpedagog. Han var seinest i aksjon som musiker under årets Julejazz som han også står i bresjen for. I år var 1300 publikummere til stede under arrangementet som Sandbakk kaller for “byens største samling av smilefjes”.

Ernst-Wiggo Sandbakk

Prisen innenfor fritidskulturlivet går til Den internasjonale studentfestivalen Isfit som finner sted i Trondheim annethvert år. En gruppe studenter startet festivalen i 1988. Siden har den samlet studenter fra hele verden. Målet er å skape dialog og forståelse over landegrensene. Festivalen har et bredt faglig og kulturelt program som også henvender seg til byens innbyggere.

Festivalen deler også ut Studentenes fredspris.

- Å få en slik pris er først og fremst en stor inspirasjon for alle de 500 studentene som jobber med å arrangere festivalen ved siden av studiene, sa visepresident for Isfit, Mathias Kristiansen.

Mathias Kristiansen og Rita Ottervik snakker sammen ved et bord

I februar er det på nytt festival. Denne gangen er tema migrasjon.

Fra Isfit i 2009

Hver vinner får 25 000 kroner og en miniatyr av statuen Go' dagen, laget av Tone Thiis Schjetne. Prisene blir delt ut under nyttårskonserten i Olavshallen førstkommende lørdag.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI006