Hjem NyhetssakerSuksess for trøndersk mat

Suksess for trøndersk mat

En internasjonal jury av mateksperter går sterkt inn for at Trondheim og Trøndelag skal få status som europeisk region for gastronomi i 2022. Dette er klart etter en rundreise i fylket, der representanter fra Trondheim kommune, Trøndelag fylke, Visit Trondheim og Oi! Trøndersk Mat og Drikke fulgte juryens arbeid.

Sist oppdatert: 15.06.2021

Juryens innstilling skal i neste omgang behandles av det internasjonale nettverket IGCAT. Menorca har også søkt om statusen, og avgjørelsen blir tatt etter at juryen også har besøkt middelhavsøya.

I 2017 hadde Århus tittelen. Tanken om Trøndelag som gastronomisk region er nærliggende etter at tildelingen av Michelin-stjerner i 2020 er lagt til Trondheim. To av byens restauranter har også fått en Michelin-stjerne.

Ilona Sares, Heidi Lazani, Edith Szivas og Astrid Aasen

Juryen tester ost fra Gangstad Gårdsysteri på Inderøy. Fra venstre: Ilona Sares fra Kuopio i Finland, Heidi Lazani fra South Aegan i Hellas, jurylederen Edith Szivas fra Spania. Osteekspert Astrid Aasen til høyre. (Foto: Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS)

Jens Storli, Kirsten I. Værdal, Dr. Edith Szivas, Morten Wolden og Kristine Rise

Matentusiaster med trøndersk mat på menyen: Jens Storli / Visit Trondheim, Kirsten I. Værdal / direktør for næring / Trøndelag fylkeskommune, juryformann Dr. Edith Szivas / European Region of Gastronomy, Morten Wolden / rådmann i Trondheim kommune og Kristine Rise / Oi! Trøndersk Mat og Drikke. (Foto: Mckenna Starck, Visit Trondheim)

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI004