Langrennsanlegget i Granåsen tar form

Nytt helse- og arenabygg og ny rulleskiløype er viktige milepæler i utbyggingen av Granåsen. Under Toppidrettsveka lørdag blir de offisielt åpnet.

Sist oppdatert: 24.01.2023

Aktivitet i rulleskiløypa i Granåsen
FULL RULLE: Den nye rulleskiløypa i Granåsen får masse lovord fra brukerne.

Til tross for at arrangementet i Granåsen vil foregå med et fåtall tilskuere, vil det bli en høytidelig åpning av arenabygg og rulleskiløype. Det hele skjer like før finalene i Toppidrettsveka settes i gang lørdag ettermiddag.

Et anlegg for alle

For to uker siden ble den siste delen av arbeidet med denne utbyggingsfasen av rulleskiløypa ferdigstilt. Med den nye brua over Smistadvegen, som sto ferdig i desember 2019, er løypene på øst- og vestsida knyttet sammen. Granåsen kan nå skilte med en sammenhengende rulleskiløype på over seks kilometer.

- Dette er et anlegg som kan brukes av alle. Det er ikke en løype bare for eliten. Store deler av løypa på østsiden har også langsgående tursti, så du må ikke ha rulleski på beina, sier assisterende utbyggingsleder i Granåsen, Helge Johansen.

Landslagsløpere fra flere nasjoner har testet rulleskiløypa, og har gitt veldig gode tilbakemeldinger.

Bilde av langrennsanlegget i Granåsen
ET LØFT: Langrennsanlegget i Granåsen går gjennom en stor oppgradering for tida.

Skal stå ferdig i 2023

Totalt er det investert rundt 130 millioner kroner i langrennsløypene i Granåsen fra 2013. Oppgraderingen av løypene omfatter også tursti, moderne snøproduksjonsanlegg, lysløype, fiber og infrastruktur for TV-produksjon.

I høst fortsetter arbeidet med de nye skiløypene og tursti i Litjåsen. Også her blir det lysløype og snøproduksjonsanlegg. Ei ny skibru skal bygges over hoppvegen og vil koble Litjåsen-løypene og de øvrige løypene i marka sammen med det eksisterende løypenettet i Granåsen. Det nye langrennsanlegget skal etter planen stå ferdig i 2023 og vil også omfatte rulleskiløype rundt Litjåsen som henger sammen med dagens løype. Anlegget, som er for både bredde- og toppidretten, inkluderer også skiskytterstadion.

Nytt og moderne bygg

Det nye helse- og arenabygget er reist på samme sted som det gamle bygget sto. Bygget som ble revet, var en levning fra Lillehammer-OL og hadde gjort sin misjon.

- Vi gleder oss over at nybygget nå tas i bruk, og håper det fungerer godt. Samtidig håper vi det vil bli mye brukt både på dagtid, ettermiddager og helger året rundt, både til hverdags og i forbindelse med arrangement, sier Mona Åsgård, som er utbyggingsleder i Granåsen.

Nybygget var langt på vei ferdig til Mid-Scandinavian Tour i februar og ble delvis tatt i bruk da. Det er imidlertid først nå at bygget er blitt fylt med innhold.

Bilde av helse- og arenabygget i Granåsen
ÅPNES LØRDAG: Helse- og arenabygget er allerede tatt i bruk, men får sin offisielle åpning lørdag.

Folkehelsearena

Blant leietakerne er Fysioterapitjenestens avdeling Friskliv og mestring. Dette er et tilbud til folk som vil endre levevanene sine og ønsker å komme i gang med fysisk aktivitet. Friskliv og mestring bidrar i stor grad til å styrke Granåsen som folkehelsearena.

- Endelig står det nye helse- og arenabygget klart med tilbud til de som strever med helsa og trenger aktivitet på dagtid og til idretten i både bredde og topp på kveld og helg. Ny rulleskiløype og turstier er også på plass, så nå er det flere i alle aldre og med ulike behov som får bedre treningsforhold i Granåsen, sier ordfører Rita Ottervik, som står for snorklippingen lørdag.

Trondheim bydrift, avdeling idrett, park og skog flytter også inn i nybygget denne høsten. De legger til rette for aktivitet, folkehelse og friluftsliv i Bymarka, så vel som drift av Granåsen idrettspark.

Fant du det du lette etter?

Gå til toppen

arrow_upward