Historiske hopp i Nye Granåsen

Onsdag 1. februar ble det nye hoppanlegget i Granåsen idrettspark åpnet. Det var Johann André Forfang og Eirin Kvandal som fikk æren av å foreta de første hoppene i de to bakkene.

Sist oppdatert: 24.11.2023

Foto av Johann André Forfang og Eirin Kvandal foran hoppbakkene i Granåsen
Johan André Forfang og Eirin Kvandal var de aller første hopperne til å sette utfor i de nye hoppbakkene i Granåsen. Foto: Ole Martin Wold/Trondheim kommune

Både Johann og Eirin sa seg storfornøyd med de nye bakkene som nå endelig er åpnet og tilgjengelig for hopperne i Trondheim, Trøndelag og resten av landet.

Nye Granåsen hoppanlegg er en del av Granåsen idrettspark hvor det foregår en gigantisk ombygging og modernisering for tiden. I tillegg til de to nye hoppbakkene skal det blant annet bygges skibru som binder løypenettet sammen med Bymarka, det skal bygges skytehall og garderober, nye veier og ny skiskytterarena i området. Hoppanlegget har kostet 422 millioner kroner og den totale summen for utbyggingstrinn 2 i Granåsen idrettspark er på til sammen 791 millioner kroner.

I tillegg til at anlegget skal bli et hverdagsanlegg for en rekke ulike aktiviteter i fremtiden, skal også VM på ski arrangeres i Granåsen i 2025.

Nå er de første hoppene gjennomført, og vi gleder oss til mange opplevelser i Granåsen i fremtiden.

Les mer om Granåsen idrettspark

Les mer om VM på ski i Trondheim i 2025

Idrett, kultur og fritid

Fant du det du lette etter?