+CityxChange kjemper om Smartgridsenterets Innovasjonspris 2022

Det EU-finansierte energiprosjektet er nå blant topp tre i kampen om det nasjonale Smartgridsenterets Innovasjonspris for 2022. Det betyr at vi får presentere prosjektet på konferansen i september.

Sist oppdatert: 27.12.2022

logo for Smartgrid

Smartgrid er en allianse som samhandler om forskning, innovasjon og kunnskapsdeling for utvikling av et fleksibelt og intelligent elektrisk energisystem.

Årets tema for konkurransen er «Foregangsprosjekter i Norge som har bidratt til det grønne skiftet gjennom utvikling og utnyttelse av energisystemet ved hjelp av sikre digitale løsninger.»

- Dette er stort, for det foregår en rekke svært gode og innovative prosjekt og satsinger på energi og energisystem i Norge nå, sier prosjektleder for +CityxChange i Trondheim kommune, Bjørn Ove Berthelsen.

Bjørn Ove Berthelsen
Bjørn Ove Berthelsen i +CityxChange skal legge frem prosjektet for juryen i september.

- +CityxChange setter nå fortløpende i gang en rekke prosjekt i Trondheim for mer effektiv energiutnyttelse, lokale energisystem med høy andel fornybar energi, og energilagring, basert på løsninger utviklet av norske partnere. Det er ekstra gledelig at det er flere trønderske selskaper blant disse, sier Berthelsen.

Innovasjonsprisens målsetning er å gi økt oppmerksomhet til foregangsaktiviteter innen smarte nett, og på denne måten øke spredningen av konsepter og beste praksis på tvers av bransjen.

Næring, miljø og samferdsel

Bærekraft

Fant du det du lette etter?