VærsågodTrondheim! - ny mobilitetsapp gjør livet ditt enklere

Har du ønsket deg oversikt over hvor nærmeste bysykkel, sparkesykkel, leiebil eller busstopp er uansett hvor du er i byen? Da er ønsket ditt oppfylt. En ny mobilitetsapp, utviklet i Trondheim, er nå klar til bruk.

Sist oppdatert: 22.10.2021

Illustrasjon fra mobee-universet. Små ikoner i farger av diverse transportmidler, samt telefon, trær, buss etc.
Mobee gir deg god oversikt over hva som er tilgjengelig av fremkomstmidler i din umiddelbare nærhet.

Appen viser et kart i sanntid hvor du kan se hvilke transportmidler som er tilgjengelige i umiddelbar nærhet. Du ser med andre ord hvor bussen er i løypa og du ser eksakt hvor det står ledige bysykler og el-sparkesykler og hvor du finner ledig biler. Mobee kobler deg til den aktuelle appen eller siden der du kan kjøpe billett eller reservere fremkomstmiddelet. Du kan legge inn filter og selv bestemme hva du vil se i kartet når du åpner appen.

Bilde av Mobee-logoen.

Det er FourC og Trondheim kommune, med partnere i prosjektet +CityxChange, som har utviklet den multimodale mobilitetstjenesten. Altså en tjeneste hvor flere systemer snakker sammen. Mobility as a Service (MaaS) applikasjonen Mobee er klar på Android. Målet er at appen også blir tilgjengelig på iOS i løpet av kommende år.

Ved å skape fremtidens transporttjeneste, med hovedfokus på et smidigere mobilitetstilbud, ønsker kommunen å synliggjøre alternativ til å eie bil eller bruke egen bil. Det er mange måter å bevege seg på, og Mobee legger til rette for at innbyggerne enkelt og sømløst kan reise både på korte og lange turer enten man velger bil, sparkesykkel, buss eller vanlig sykkel.

Mobee kan lastes ned på Google Play Store.

Næring, miljø og samferdsel

Bærekraft

Fant du det du lette etter?

Gå til toppen

arrow_upward