HelsaMi

HelsaMi

Illustrasjon av person på mobiltelefon som sender papirfly til annen person sin mobiltelefon.

HelsaMi er innbyggerportalen til Helseplattformen, det nye felles journalsystemet for kommuner og sykehus i Midt-Norge. Trondheim kommune er medeier i Helseplattformen og folk som bor i Trondheim er de aller første som har fått tilgang til helse- og omsorgstjenester digitalt gjennom HelsaMi.

Her kan du lese om Helseplattformen på våre nettsider.

Hva finner du i HelsaMi?

I HelsaMi kan du få oversikt over timeavtaler og besøkssammendrag fra konsultasjoner og møter. Det er også mulig å få og sende meldinger til enkelte av dine helsekontakter. Du kan få oversikt over jevnlige målinger og du kan søke om ulike kommunale helse- og omsorgstjenester, inkludert lavterskeltilbud. Det finnes også muligheter for digital hjemmeoppfølging og videokonsultasjoner i HelsaMi. Du kan også bruke HelsaMi på vegne av egne barn under 16 år eller få tilgang på vegne av nære pårørende som ønsker å gi deg tilgang. HelsaMi er et tilbud i stadig utvikling, så nye løsninger vil komme etter hvert som kommuner og sykehus får behov for det.

Nyttig å vite om HelsaMi

  • Det er frivillig å bruke HelsaMi. Hvis du, for eksempel, synes det er krevende med digitale løsninger kan du fortsette som før med brev og telefon. Ingen tvinger deg til å bruke HelsaMi og du skal få like god helsehjelp som alle andre.
  • Ansatte ser i journalsystemet de jobber med om du bruker HelsaMi eller ikke.
  • Du må være over 16 år og ha beslutningskompetanse for å bruke HelsaMi.
  • Det er trygg innlogging med ID-porten, som for mange andre offentlige løsninger. BankID eller BankID på mobil er mest brukt.
  • I november tar St. Olavs hospital i bruk det nye systemet og du kommer da også til å finne informasjon fra sykehusavtaler, behandlinger og innleggelser i HelsaMi.
  • HelsaMi kommer som en egen app for smarttelefon og nettbrett, men du kan også logge inn via nettsiden www.helsami.no.

Husk å sjekke egne opplysninger

Kontakt- og pårørendeinformasjon fra to tidligere kommunale journalsystemer er lagt inn i HelsaMi, men inneholder dessverre noen utdaterte opplysninger. Vi anbefaler alle å logge inn for å sjekke at det står rett. Det gjør du under menypunktet «personlige opplysninger». Du kan enkelt slette feil opplysninger og endre selv.

Les mer om HelsaMi

Hvis du går til nettsiden www.helsami.no kan du lese mer om hvordan du bruker HelsaMi. Her er alle menypunkter beskrevet i detalj. Du finner også framgangsmåten for videokonsultasjoner. Utvidelsen av HelsaMi, hvordan du får veiledning på telefon og i fysiske kurs finner du også informasjon om der.

Sist oppdatert: 29.06.2022

Fant du det du lette etter?

Gå til toppen

arrow_upward