Vi har arkivene etter kommunale etater i Trondheim by fra ca. 1837 og fremover. Deriblant arkivene etter tidligere Strinda, Leinstrand, Byneset og Tiller kommuner før de ble en del av Trondheim kommune.

Vi anbefaler at du tar en titt på Arkivsenterets nettside, hvor du finner detaljert informasjon om hvor du kan lete og hvor du skal henvende deg for å få tilgang til spesifikke arkiver: Slik finner du fram i våre kilder.

Mye etterspurt: 

Byggesaker og eiendomsinformasjon

Den beste måten å få tilgang til byggesaker på er om du besøker lesesalen på Dora. Benytt eget Skjema for bestilling av eiendomsinformasjon, så har vi dokumentene klare til du kommer. Du kan ikke låne med deg arkivmateriale hjem, men du får hjelp til kopiering av lesesalsbetjeningen.

Se besøksinformasjon for veibeskrivelse og åpningstider.
Velkommen! 

Se Sindre Aarsbogs presentasjon av arkivkilder for eiendomsinformasjon

Bilder

Vi arbeider kontinuerlig med å digitalisere bilder som vi har i arkivet. På Flickr har vi mer enn 9000 bilder og dokumenter som forteller byens historie fra tidlig på 1800-tallet og fram til nå.

Du må mer enn gjerne benytte våre bilder i artikler, trykksaker, på nettsider mer mere. Bildene vi publiserer på Flickr er i høy grafisk kvalitet og kan lastes ned direkte. Vi ønsker at du refererer til oss når du bruker våre bilder. Legg gjerne inn en lenke til det aktuelle bildet om mulig. 

Bildene våre kommer til nytte for mange andre, blant annet som illustrasjoner til en rekke Wikipediaartikler. 

Andre institusjoner som sitter på store bildesamlinger er

Digitalarkivet

Vi har publisert en rekke historiske protokoller og dokumenter fra arkivet på Digitalarkivet: 

 

Trondheim byarkiv