Foreldreportalen

Foreldreportalen

1.august 2022 går Trondheim kommune over til ny foreldreportal for foresatte i barnehage, SFO og skole. Dette betyr at Meldeboka appen ikke lengre vil være i bruk og du må laste ned en ny app.

Den nye foreldreportalen heter Vigilo, som også er kommunens leverandør av oppvekstadministrativt system. Løsningen vil være mer helhetlig og det blir enklere for deg å ha oversikt over all informasjon om dine barn. Nå samles meldinger, nyheter, fravær, vurderinger, samtykker, søknader og anmerkninger på samme sted.

Her kan du logge deg inn i foreldreportalen.

Du kan bruke foreldreportalen på alt utstyr som er på nett; telefon, PC/Chromebook og nettbrett. Der vil man også finne timeplanen til egne barn (gjelder for skole) og man kan legge inn timeplanen i egen kalender.

Første gang man logger inn i appen, må man benytte MinID/bankID. Deretter kan man lage seg en pinkode og tillate ansiktsgjenkjenning og/eller fingeravtrykk for bruk ved senere innlogging. Du må med jevne mellomrom logge inn på nytt med MinID på grunn av sikkerheten.

Slik bruker du appen og webportalen

I det daglige kan du bruke appen. Der sender du meldinger, melder fravær og ser nyheter som legges ut fra barnehage, skole eller SFO. Foresatte skal ikke skrive sensitive opplysninger i meldinger.

Logg inn i Foreldreportalen

Last ned appen

Appletelefon

Androidtelefon

Hvem kan se meldinger

I barnehagen og på SFO kan alle ansatte lese meldinger som er sendt inn av foresatte. Når du sender meldinger til skolen kan kontaktlæreren og faglærerne til den enkelte elev se meldingene som er sendt inn. Hentemelding på SFO sendes som en vanlig melding, og foresatte skriver i meldingen om det gjelder for en dag eller for en lengre periode.

Samtykker, fravær og vurderinger

Foresatte må logge seg inn i nettportalen med MinID for å svare på samtykker, se fraværsoversikt og karakterer. Der kan du også sende søknader om SFO-plass, barnehageplass og redusert betaling. Det vil også være mulig å sende meldinger og melde fravær fra nettportalen, samt å melde seg på foreldresamtaler og svare på skjema om for eksempel oppmøte i ferier. Hvis du ønsker å kun benytte nettportalen er det mulig, men det krever innlogging med MinID hver gang du skal bruke den.

Oppdatering av kontaktinformasjon

Trondheim kommune benytter mobilnummer og e-postadresse fra kontakt- og reservasjonsregisteret. Dette kan endres via denne nettsiden:

Oppdater kontaktinformasjon

Mer informasjon og veiledninger

For foresatte

Sist oppdatert: 03.08.2022

A03-P1-EPI004