Hjem Kultur og fritidFerieaktiviteter

Ferieaktiviteter

I feriene finnes det mange ulike tilbud for barn og unge i Trondheim. Her finner du mer informasjon om ferieaktiviteter som passer for deg! Siden oppdateres kontinuerlig.

 Sommer

Aktiviteter i regi av Trondheim kommune

Sommervoll

SommerVoll er et ferietilbud for barn som går i 4. - 6. trinn i Trondheim. Vi holder til på Voll gård på Moholt. Du melder deg på for en uke (26, 27 eller 33), og får da en uke fylt med aktiviteter som for eksempel gårdsliv, grilling, baking, hesteridning/kjøring, uteaktiviteter, tur med dyr, fjøsstell, og masse andre aktiviteter. 

Sommer i Sentrum

Sommer i Sentrum er et ferietilbud for barn 4. - 7. trinn, med base på Rosenborg skole. Sommertilbudet foregår i uke 26 og 27. Du melder deg på de dagene/aktivitetene du ønsker.
Meld deg på til Sommer i Sentrum på Hoopla.

Les mer om aktivitetene i brosjyren til Sommer i Sentrum (pdf). 

Sommer på Trikkestallen

Kulturenheten, i samarbeid med Trondheim Skate Association, ønsker alle som ruller velkommen til Trikkestallen skatepark i sommer. Vi har åpent for alle hver dag i hele juli kl 12.00-16.00. Du kan også få låne utstyr hos oss. Og alt er gratis! Flyer til print eller screenshot.

Ferietilbud gjennom fritidsklubbene

Klubbene i Trondheim arrangerer ulike ferieaktiviteter for ungdom (8. trinn - 17 år). Hvis du leter etter spesielle tilbud som ikke finnes på din lokale klubb, sjekk en av de andre klubbene. Flere av fritidsklubbene har også egne ferietilbud for deg som går på 5.-7. trinn (Tweenies).

Boxåpner på Saupstad

Boxåpner holder til i kjelleren på Saupstadsenteret.

Brakka på Sunnland

Brakka på Sunnland holder til i kantinebygget på Sunnland ungdomsskole.

Caos kulturhus for barn og unge på Ugla

 Caos kulturhus er et kulturhus som ligger på Ugla (Byåsen).

Chappa kulturhus for barn og unge på Charlottenlund

Klatretur til Høyt og lavt
Vi drar til Høyt og lavt på tirsdag 13. august! Påmelding skjer i åpningstid til Chappa og Marka, eller send e-post til ane-marte.gjershaug@trondheim.kommune.no

Chappa kulturhus holder til i Charlottenlundhallen.

Enter kulturhus for barn og unge på Tiller

Enter kulturhus holder til i Rostenhallen på Tiller.

Kattemkjeller'n på Kattem

Kattemkjeller'n holder til i kjelleren på Prix-bygget på Kattem.

Marka fritidssenter på Vikåsen

Klatretur til Høyt og lavt
Vi drar til Høyt og lavt på tirsdag 13. august! Påmelding skjer i åpningstid til Chappa og Marka, eller send e-post til ane-marte.gjershaug@trondheim.kommune.no

Marka fritidssenter holder til på Markaplassen skole på Vikåsen.

Ristunet på Risvollan

Ristunet er et kulturhus som ligger på Risvollan (Nardo).

Kultursenteret ISAK

ISAK er et kultursenter for ungdom (16-25 år) som vil utøve, produsere eller oppleve kultur. 

Kultursenteret ISAK er åpent i sommerferien på følgende datoer: 
24. juni - 5. juli: mandag-fredag kl 9-16
5. august - 16. august: mandag-fredag kl 9-16

Finn ut mer om hva som skjer på Kultursenteret ISAK. 

Bibliotekene i Trondheim

Hovedbiblioteket og bydelsbibliotekene har åpent i sommerferien. Det er mye forskjellig å finne på hvis du besøker biblioteket.

Aktiviteter og åpningstider på bibliotekene i sommer

Sommeraktiviteter på Saupstad bibliotek
I hele sommer, fra uke 26-33, vil det være kreative verksteder mellom kl 12.00 og 15.00. Det er mest for deg som går i barneskolen, men alle barn og unge er velkommen! Gratis, og ingen påmelding!

Sommertweenies - Kulturtribunen på Ranheim
Aktiviteter for barn i 5. - 7. trinn i sommer.
Uke 26, mandag-torsdag kl 10.00-15.00
Uke 27, mandag-onsdag kl 10.00-15.00
Uke 32, mandag-torsdag kl 10.00-15.00
Uke 33, mandag-torsdag kl 10.00-15.00

Sommerles
En nettbasert nasjonal lesekampanje for alle barn på 1.-7. trinn. Sommerles starter 1. juni, og varer til 31. august. Å delta på sommerles er gratis, og du har mulighet til å vinne premier.

Åpningstider 
Sjekk ut åpningstidene til Hovedbiblioteket og de seks bydelsbibliotekene. 

 

Aktiviteter i regi av andre

Eksperimentklubb på Vitensenteret 

Vitensenteret har eksperimentklubb i sommerferien. Det foregår i uke 27, 32 og 33, for barn i 4. - 7. klasse. 

Historisk ferieskole på Sverresborg 

Sverresborg folkemuseum arrangerer ferieskole i sommerferien. Bli med på en opplevelsesfylt uke hvor du får oppleve hvordan det var å være barn i Norge i 1906! Uke 26-33. For deg som er 8 - 13 år.

Kunstcamp 

Trondheim kunstmuseum arrangerer kunstcamp for barn på 5.-7. trinn. Kunstcampen foregår mandag til fredag, kl. 09-13 i ukene 26 eller 27.

Sommerlarm på Vitenskapsmuseet 

Sommerlarm er fem aktivitetsrike dager for deg som er 10-12 år i uke 26 eller uke 33. Her blir det spennende besøk i museets egne lokaler, arkeologisk utgraving i ekte middelalderjord, biologiekskursjoner i nærområdet, besøk ved forskningsmiljø ved NTNU, eksperimenter og lek i utstillingene og parken.

Filmbussen i Trøndelag 

Filmbussen er for ungdom fra 12 år og oppover som vil lage film. Det har ingen ting å si om du er en erfaren filmskaper eller nybegynner, Filmbussen har alltids noe nytt og morsomt å lære bort innen filmfaget. Midtnorsk Filmsenter kommer med bussen til Trondheim 8. og 9. juli. 

Hesteuka på Voll gård 

Sommerleir i uke 28. Mandag til fredag 8/7- 12/7, kl. 09.00 – 15.00. Denne uken passer barn fra 7 og til 12 år, som har liten eller ikke noe erfaring med hest.

Idrettsleker - Trondheim Friidrett 

Trondheim Friidrett har i 20 år arrangert friidrettsskole for barn mellom 6-12 år hver sommerferie. I år arrangerer de idrettsleker 2 ganger i sommerferien. Du kan melde deg på for 3 eller 5 dager. Det foregår på Dalgård Idrettsplass på Byåsen. Påmelding for uke 1 (24. - 28. juni). Påmelding for uke 2 (5. - 9. august). Mer informasjon finner du også i denne flyeren.

Newton Camp 

Trondhjems Turistforening arrangerer 5 camper i løpet av juni, juli og august. Fire for aldersgruppen 10-12 år, og en for 13-16 år. Har du lyst på 5 dager fylt med realfaglige utfordringer, fjellets og friluftslivets gleder og opplevelser, lange sommerdager, lek, latter, turer, nye venner og bading og mye, mye mer?

Basecamp Trollheimen 

Trondhjems Turistforening arrangerer basecamp for deg som er 13-16 år fra 5.-9. august, og for deg som er 16-22 år fra 1.-5. august. Vått, rått, sosialt, høyt og lavt. Basecamp Trollheimen har det hele!

Redningsselskapets sommerskole 

Hvis du er mellom 9 og 13 år og interessert i å lære å seile, ro og kjøre motorbåt er Redningsselskapets sommerskole noe for deg. Foregår ved Skansen i Trondheim i uke 26 og 32.

Sommercamp med klatring 

Klatresenteret arrangerer klatrecamp for deg mellom 10 og 16 år, i ukene 26, 27, 32 og 33. Det blir mye klatring, friluftsliv, lek og moro. 

Trondhjem Turncamp 

Trondhjems Turnforening arrangerer Trondhjem Turncamp fra mandag til fredag i ukene 26, 32 og 33. Turncamp er for jenter og gutter mellom 6 og 12 år. Bli med på en uke med trening, lek, moro og hygge!

Sommerleir på Gymfit-Gymnastics 

Gymfit-Gymnastics arrangerer sommerleir for barn i alderen 8-12 år. Sommerleiren vil foregå fra og med tirsdag 26 juni til fredag 29 juni. 

Sommersport-uka 2019 

Få en pangstart på sommerferien med en aktiv uke sammen med Kolstad Håndball, mandag-fredag i uke 26. Sommersport-uka er for deg som er født i 2006-2010. Du vil kunne prøve deg i forskjellige idretter som håndball, fotball, innebandy, friidrett og turn.  

Sommerskole med Eskil og Intermotional 

Eskil´s sommerskole er utviklet av balansekunster Eskil Rønningsbakken, og foregår på Ila skole, 12.-15. august. Det vil være tre kurs i Trondheim. Parkour, luftakrobatikk og balanse (6-12 år). Dans (10-13 år). Kurs for viderekomne i nysirkus (13-18 år).

Multisportuka 

Trondhjems Skiklub arrangerer Multisportsuka for barn mellom 8-12 år i uke 26 og 32. Det blir en uke full av spennende ute-aktiviteter!

Swim Camp 

Trondhjems Svømme- og Livredningsklub (TS&LK) arrangerer SwimCamp for ikke aktive svømmere født 2005-2009 og aktive svømmere født 2006-2010. SwimCamp foregår i uke 33 alle hverdager fra kl 08.45-15.00 (12-16.august).

Sommerleir med padling 

Trondheim kajakk arrangerer sommerleir ved Theisendammen i uke 26, for deg mellom 9 og 14 år. Bli med og opplev en hel uke med glede på vann og på land!

 

 

Andre tips

Klatring

Det finnes flere steder i Trondheim hvor du kan klatre innendørs:

Klatreparker

Utendørs klatreparker finner du i Trondheim og Meråker:

Skating

Trikkestallen er stedet å dra for innendørs skating.

Svømming

For deg som har lyst til å svømme innendørs:

For deg som har lyst til å svømme utendørs:

Padling

Trondheim kajakk arrangerer padleturer på Nidelven. En fin aktivitet for barn/unge sammen med voksne. Les mer på Trondheim kajakk sine nettsider.

Parker og lekeplasser

Her kan du finne skøytebaner, parker, lekeplasser og ballplasser i Trondheim.

Skog og mark

Her kan du finne informasjon om skiløyper og turer i skog og mark.

Utlånssentraler

Skal du på tur? Mangler du en sovepose? Telt? Kano? Ski? Skøyter? Gratis utlån av turutstyr m.m. Sjekk hva utlånssentralene har av utstyr!

Tidsreise Trondheim

Trondheimsbaserte Ablemagic har laget en barnevennlig app for smarttelefon eller nettbrett om byen vår. Bli med på en tidsreise gjennom historien, og gå på skattejakt gjennom Trondheim by. Appen "Tidsreise Trondheim" finner du i App Store eller Google Play. 

Hvis du bare ønsker å dra på skattejakt, kan du laste ned appen "Skattejakt Trondheim" som er gratis. Kanskje ender du opp med en ekte gullmynt? Appen finner du både i App Store (i-Phone/i-Pad) og hos Google Play (Android).

TRD-events

På TRD-events finner du hva som skjer i Trondheim. Her legger flere aktører ut sine ferietilbud. Gå til TRD-events.

Mer om Trondheim

Et nettsted med mye info om hva du kan gjøre i Trondheim.

Mer om Trøndelag

Her er et nettsted med mye spennende informasjon om hva du kan finne på i Trøndelag og Trondheim.

Kontakt

Har du spørsmål om Trondheim kommune sine tilbud, eller ønsker du å promotere andre ferietilbud? 

Ta kontakt med
Rolf Jensen 
Telefon 952 63 746 
Send e-post

Kulturenheten legger til rette for alle barn og unge skal få delta i ferieaktiviteter, og kan tilby friplasser på våre arrangementer for de som har behov for det. Les mer om Kulturenheten. 

Sist oppdatert: 24.06.2019

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?