Ferieaktiviteter

Ferieaktiviteter

På denne nettsiden finner du tips og informasjon om aktiviteter for barn og unge i Trondheim. Du finner både informasjon om ferieaktiviteter i regi av kommunen, og ferieaktiviteter som andre tilbyr.

sommerferien

Aktiviteter i regi av Trondheim kommune  

Sommer i Trondheim 2022 

Også i sommer inviterer kommunen alle barn og unge fra 1.-10. trinn til ferieaktiviteter! I samarbeid med ulike aktører planlegges det et bredt utvalg av aktiviteter. Tilbudet vil ha et mindre omfang enn i 2021. Det vil være gratis å delta i alle aktivitetene. Det legges ut ferietilbud kontinuerlig frem mot sommeren, så følg med! Mer informasjon og påmelding finner du på "Sommer i Trondheim" sin nettside.

Ferietilbud gjennom fritidsklubbene

Klubbene i Trondheim arrangerer ulike ferieaktiviteter for ungdom (8. trinn - 17 år). Hvis du leter etter spesielle tilbud som ikke finnes på din lokale klubb, sjekk en av de andre klubbene. Flere av fritidsklubbene har også egne ferietilbud for deg som går på 5.-7. trinn (Tweenies).

Ferietilbud fra fritidsklubbene finner du her

Boxåpner på Saupstad

Boxåpner holder til i kjelleren på Saupstadsenteret

Caos kulturhus for barn og unge på Ugla

Caos kulturhus er et kulturhus som ligger på Ugla (Byåsen)

Chappa kulturhus for barn og unge på Charlottenlund

Chappa kulturhus holder til i Charlottenlundhallen

Enter kulturhus for barn og unge på Tiller

Enter kulturhus holder til i Rostenhallen på Tiller

Hotspot Spongdal

Hotspot Spongdal holder til i lokalene til Spongdal skole

Kattemkjeller'n på Kattem

Kattemkjeller'n holder til i kjelleren på Prix-bygget på Kattem

Klubben i Klæbu

Klubben finner du i 2. etg. i Kulturhuset i Klæbu

Lade fritidsklubb

Lade fritidsklubb ligger i Dagskolens lokaler på Lade

Marka fritidssenter på Vikåsen

Marka fritidssenter holder til på Markaplassen skole på Vikåsen

NOVA – det digitale kulturhuset

NOVA er en nasjonal digital møteplass på Discord, for ungdom som driver med datakultur, gaming/e-sport og andre fritidsaktiviteter.

Ristunet på Risvollan

Ristunet er et kulturhus som ligger på Risvollan (Nardo)

Bibliotekene i Trondheim

Åpningstider på hovedbiblioteket og bydelsbibliotekene.

Vi anbefaler også å bruke deres digitale tjenester. Her finner du tips og anbefalinger for store og små.

Aktiviteter i regi av andre

Barnas Sommermuseum

Har du barn mellom 10 og 12 år som er nysgjerrig på naturen? NTNU Vitenskapsmuseet arrangerer også i år Barnas Sommermuseum med aktiviteter over tre dager på tre ulike steder. Hver av dagene i hver uke har et nytt tema og du kan melde barnet på ett, to eller alle tre dagene.

Sommerlab med Forskerfabrikken 

Sommerlab er et populært fem-dagers forskerkurs for barn på 4.–6. trinn, med base på ulike skoler i ukene 26, 32 og 33. På kurset lærer barna om naturvitenskapens spennende verden. De får utføre eksperimenter med ekte forskerutstyr, bruke kreativiteten til å løse morsomme oppgaver og ha fysisk aktivitet ute hver dag.

Landslagets Friidrettsskole 

Trondheim Friidrett arrangerer friidrettsskole for barn mellom 6-12 år i sommerferien. Ferietilbudet foregår på Trondheim stadion på Øya, 27.06.-01.07.22. Bli med på en spennende og morsom uke!

SommerTweens 

SommerTweens for de som blir ferdig med 4.-7. trinn, på Tiller menighetssenter/KVT i perioden 22.-24. juni. Ulike aktiviteter. Gratis!
Påmelding innen 15. juni til bb285@kirken.no
Les mer om tilbudet (pdf)

Tech Camp for jenter 

Bli med på TENK Tech Camp som foregår på Jotunheimen E-sportsenter i Trondheim, den 11. og 12. august 2022 mellom kl 9-15. Tech Camp er for jenter som går på eller skal begynne på ungdomsskolen eller videregående, alder 13-18. Campen er gratis og åpen for alle som melder seg på.

Hesteuker på Voll Gård!

I uke 28. og i uke 29. er det "Hesteuker" på Voll gård. Fra morgen til ettermiddag, mandag til fredag, blir det hesteaktiviteter og stell av gårdens hester. Dagen starter kl. 9.00 og avslutter kl. 15.00. Uken passer de som har litt erfaring av hest fra før. Passer de alderen fra 7-12 år.

Trondhjems TurnCamp sommeren 2022 

Trondhjems Turnforening arrangerer Trondhjems Turncamp i ukene 25, 26, 32 og 33. Det blir uker fylt med masse aktiviteter ute og inne. For deg mellom 7 og 16. Finn ut hvilken uke som passer for deg.

Sommerleir med Trondhjems Turistforening

Trondhjems Turistforening har mange tilbud for barn og unge i sommer.

Newtoncamp 10-12 år Nedalshytta 27. juni - 1. juli
Bli med på sommerens kuleste fjellferie! Med Nedalshytta som base, kombinerer vi forskerglede med turglede og lager en sosial, lærerik og spenstig uke til fjells.

Newtoncamp 13-16 år Trollheimshytta 27. juni-1. juli
Bli med på sommerens kuleste fjellferie! Med Trollheimshytta som base, kombinerer vi forskerglede med turglede og lager en sosial, lærerik og spenstig uke til fjells.

Friluftsskole i Estenstadmarka 27. juni-1. juli
Lær deg alle Lars Monsen-triksene og mye mer i løpet av 5 aktive, sosiale og morsomme dager i Estenstadmarka. Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet, for barn og ungdom mellom 10 og 13 år.

Newtoncamp 10-12 år Storerikvollen 4.-8. juli
Bli med på sommerens kuleste fjellferie! Med Storerikvollen som base, kombinerer vi forskerglede med turglede og lager en sosial, lærerik og spenstig uke til fjells.

Friluftsskole i Bymarka 4.-8. juli
Lær deg alle Lars Monsen-triksene og mye mer i løpet av 5 aktive, sosiale og morsomme dager i bymarka. Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet for barn og ungdom mellom 10–13-år.

Mini-friluftsskole i Bymarka 4.-8. juli
Lær deg alle Lars Monsen-triksene og mye mer i løpet av 5 aktive, sosiale og morsomme dager i Bymarka. Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet for barn og ungdom mellom 10–13-år.

Newtoncamp 10-12 år Storerikvollen 1.-5. august
Bli med på sommerens kuleste fjellferie! Med Storerikvollen som base, kombinerer vi forskerglede med turglede og lager en sosial, lærerik og spenstig uke til fjells.

Friluftsskole i Estenstadmarka 1.-5. august
Lær deg alle Lars Monsen-triksene og mye mer i løpet av 5 aktive, sosiale og morsomme dager i Estenstadmarka. Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet, for barn og ungdom mellom 10 og 13 år.

Newtoncamp 10-12 år Nedalshytta 8.-12. august
Bli med på sommerens kuleste fjellferie! Med Nedalshytta som base, kombinerer vi forskerglede med turglede og lager en sosial, lærerik og spenstig uke til fjells.

Friluftsskole i Bymarka 8.-12. august
Lær deg alle Lars Monsen-triksene og mye mer i løpet av 5 aktive, sosiale og morsomme dager i bymarka. Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet for barn og ungdom mellom 10–13-år.

Actioncamp i Gjevilvassdalen 8.-12. august
Vått, rått, sosialt, høyt og lavt. Actioncamp i Gjevilvassdalen har det hele! Actioncamp er en fantastisk opplevelse, som alle burde oppleve. Det er en helt unik stemning på campen og en får venner for livet. For deg som er 13-16 år.

Mini-Newtoncamp 10-13 år Gjevilvasshytta 14.-17. august
Bli med på sommerens kuleste fjellferie! Med Gjevilvasshytta som base, kombinerer vi forskerglede med turglede og lager en sosial, lærerik og spenstig uke til fjells.

Andre tips

Klatring

Det finnes flere steder i Trondheim hvor du kan klatre innendørs:

Klatreparker

Utendørs klatreparker finner du i Trondheim, Meråker og Valsøya:

Aktivitetsparker

Diskgolf i Trondheim

Oversikt over diskgolfbaner i Trondheim

Innendørs skating

Trikkestallen er stedet å dra for innendørs skating 

Drop-in bordtennis på Lade 

Har du lyst til å prøve bordtennis sammen med venner eller familien? Da kan du komme på «drop-in» – du møter opp og tar enten med din egen racket eller får låne av Trondheim Bordtennisklubb.

Jotunheimen E-sportsenter 

Jotunheimen er et spillsenter hvor du kan kjøpe timer for å spille dine favorittspill eller gamle klassikere på gaming-PC'er, PS4 eller Nintendo Switch - alene eller med venner.

Svømming

For deg som har lyst til å svømme innendørs:

For deg som har lyst til å svømme utendørs:

Padling

Trondheim kajakk arrangerer padleturer på Nidelven. En fin aktivitet for barn/unge sammen med voksne.

Parker og lekeplasser

Her kan du finne, parker, lekeplasser og ballplasser i Trondheim

Skog og mark

Her kan du finne informasjon om turer i skog og mark

Utlånssentraler

Sjekk hva utlånssentralene har av utstyr! Skal du på tur? Mangler du en sovepose? Telt? Kano? Ski? Skøyter? Gratis utlån av turutstyr med mer.

Tidsreise Trondheim

Trondheimsbaserte Ablemagic har laget en barnevennlig app for smarttelefon eller nettbrett om byen vår. Bli med på en tidsreise gjennom historien, og gå på skattejakt gjennom Trondheim by. Appen "Tidsreise Trondheim" finner du i App Store.

Hvis du bare ønsker å dra på skattejakt, kan du laste ned appen "Skattejakt Trondheim" som er gratis. Kanskje ender du opp med en ekte gullmynt? Appen finner du i App Store (iPhone/iPad).

Rebusløp i midtbyen

Midtbyen Management har laget en app hvor du kan gå på ulike rebusløp i Trondheim. Last ned Rebusløp Midtbyen helt gratis og bli bedre kjent med Trondheims sentrum. Her er det løyper til glede for både for store og små!

TRD-events

På TRD-events finner du hva som skjer i Trondheim. Her legger flere aktører ut sine ferietilbud.

Mer om Trondheim

Et nettsted med mye info om hva du kan gjøre i Trondheim.

Mer om Trøndelag

Her er et nettsted med mye spennende informasjon om hva du kan finne på i Trøndelag og Trondheim.

Kontakt

Har du spørsmål om Trondheim kommune sine tilbud, eller ønsker du å promotere andre ferietilbud?

Ta kontakt med
Rolf Jensen
Telefon 95 26 37 46
Send e-post

Kulturenheten legger til rette for alle barn og unge skal få delta i ferieaktiviteter, og kan tilby friplasser på våre arrangementer for de som har behov for det. Les mer om Kulturenheten.

Sist oppdatert: 20.06.2022

A03-P1-EPI006