Hjem Kultur og fritidFerieaktiviteter

Ferieaktiviteter

I feriene finnes det mange ulike tilbud for barn og unge i Trondheim. Her finner du mer informasjon om ferieaktiviteter som passer for deg! Siden oppdateres kontinuerlig.

 Vinter

Kulturenheten følger rådene fra Trondheim kommune og Folkehelseinstituttet om generelle tiltak for å begrense spredning av smitte. Det innebærer god håndhygiene og å holde avstand til hverandre. Unngå klemming, håndhilsing og annen kroppskontakt.

Alle gruppetilbud og fritidsaktiviteter er stengt inntil ny beskjed blir gitt.

 

Aktiviteter i regi av Trondheim kommune

Vintervoll

Bli med på spennende dager på Voll gård i vinterferien. Dette er et tilbud for deg i 4. - 6. klasse. Påmelding via nettsidene til Opplevelsesvoll.

Åpen hall i vinterferien

Trikkestallen skatepark har åpent for alle, mandag til fredag i vinterferien kl. 12.00-16.00. Gratis inngang og utlån av utstyr!  

Ferietilbud gjennom fritidsklubbene

Klubbene i Trondheim arrangerer ulike ferieaktiviteter for ungdom (8. trinn - 17 år). Hvis du leter etter spesielle tilbud som ikke finnes på din lokale klubb, sjekk en av de andre klubbene. Flere av fritidsklubbene har også egne ferietilbud for deg som går på 5.-7. trinn (Tweenies).

Fritidsklubbene finner du her

Boxåpner på Saupstad 

Mandag 17. februar
Paintball på Lade, Arena X for ungdom fra 8. trinn til 17 år. Avreise fra Boxåpner kl 17.45. Påmelding skjer på Boxåpner.

Tirsdag 18. februar
Laser X i Fossegrenda for barn fra 5.-7. trinn. Avreise fra Boxåpner kl 17.30. Påmelding skjer på Boxåpner.

Onsdag 19. februar
Tur til Vassfjellet for Boxåpner, Enter og Kattemkjellern for ungdom mellom 8. trinn og 17 år. Avreise fra Boxåpner kl 09.00. Påmelding skjer på Boxåpner.

Boxåpner holder til i kjelleren på Saupstadsenteret.  

Brakka på Sunnland

Brakka på Sunnland holder til i kantinebygget på Sunnland ungdomsskole. 

Caos kulturhus for barn og unge på Ugla

Kinotur med Tweenies
Mandag 17. februar drar Tweenies (5.-7. trinn) på kino.

Tur til Vassfjellet
Tirsdag 18. februar drar vi på tur til Vassfjellet (ungdom 8.-trinn - 17 år).

LAN-party
Torsdag 20. februar, kl. 18.00 - fredag 21. februar kl. 08.00 blir det LAN-party i samarbeid med Ung kultur Østbyen i Charlottenlundhallen.

For påmelding og mer informasjon om vinterferietilbudene på Caos, ta kontakt med Geir Mikael Reijners (lenken under)

Caos kulturhus er et kulturhus som ligger på Ugla (Byåsen). 

Chappa kulturhus for barn og unge på Charlottenlund

Chappa har ikke ordinært åpent i vinterferien.

Tur til Vassfjellet (Chappa, Marka, Lade)
Tirsdag 18. februar.

Buss kjører tur-retur fra Chappa Kulturhus. Aktiviteten er gratis. Kom innom oss i åpningstid mer informasjon og påmelding. Påmelding starter i uke 6.

LAN i vinterferien 2020
Chappa arrangerer LAN i Charlottenlundhallen!

Torsdag 20. til fredag 21. februar.

Tweenies på Rush
Mandag 17. februar i vinterferien drar tweenies fra Chappa og Ristunet på Rush trampolinepark. Det blir satt opp skyss tur/retur og alt er gratis, inkludert sklisokker. FULLT!!

Kom innom Chappa i åpningstid for mer informasjon og påmelding. Påmelding starter mandag 3. februar.

Chappa kulturhus holder til i Charlottenlundhallen.

Enter kulturhus for barn og unge på Tiller

Bandleir
Mandag 17. februar og onsdag 19. februar arrangeres det bandleir for ungdom fra 8. trinn til og med 17 år, fra kl. 11.00-16.00. Påmelding skjer via denne lenken.

Kino
Mandag 17. februar drar vi på kino og ser Jumanji. Tilbudet gjelder for ungdom fra 8. trinn til og med 17 år. Påmelding skjer på Enter.

Tur til Vassfjellet
Onsdag 19. februar drar Enter på tur til Vassfjellet sammen med Kattemkjeller'n og Boxåpner. Tilbudet er for ungdom fra 8. trinn til og med 17 år. Påmelding skjer på Enter.

Enter kulturhus holder til i Rostenhallen på Tiller.

Kattemkjeller'n på Kattem

Kattemkjeller'n holder til i kjelleren på Prix-bygget på Kattem.

Marka fritidssenter på Vikåsen

Marka fritidssenter holder til på Markaplassen skole på Vikåsen.

Ristunet på Risvollan

LAN på Ristunet
Ung Kultur Lerkendal arrangerer LAN med overnatting for ungdom 13-17 år, torsdag 20. til fredag 21. februar på Ristunet. Dørene åpner kl. 19.00 torsdag og LANet varer til klokka 09.00 fredag. Det blir konkurranser, matlaging, sminkekurs, spahjørne og masse gaming. Det serveres middag på kvelden, det blir også nattmat og frokost. Påmelding kan gjøres på Ristunet eller ved å sende epost til oivind-dybvig.johnsen@trondheim.kommune.no

Tweenies på Rush
Mandag 17. februar i vinterferien drar tweenies fra Chappa og Ristunet på Rush trampolinepark. Det blir satt opp skyss tur/retur og alt er gratis, inkludert sklisokker. FULLT!!

Ristunet er et kulturhus som ligger på Risvollan (Nardo). 

Kultursenteret ISAK

ISAK er et kultursenter for ungdom (16-25 år) som vil utøve, produsere eller oppleve kultur.  

ISAK i vinterferien

Maling med Bob Ross (kurs i akrylmaling)
Gratis kurs for deg mellom 13 og 25 år. 17. og 19. februar kl 17.00-21.00. Vi setter Bob Ross sine fantastiske male-videoer på storskjerm, og maler etter. Lerret, maling og malekost får dere på kurset. Påmelding på nett.  

Kurs i vokalproduksjon

I vinterferien blir det kurs på studioavdelinga i vokalproduksjon med fokus på autotune-effekter. Kurset er gratis og åpent for alle i alderen 16-25 år. Mandag-torsdag kl 18.00-20.00. Det er ingen påmelding, men møt opp i god tid!

Drop in-time i Commercial Jazz (nybegynner)
Tirsdag blir det drop in-time i Commercial Jazz på nybegynnernivå for alle som har ingen eller litt erfaring med stilen. Klassen er gratis for ungdom i alderen 14-25 år. Det er begrenset med antall plasser og vi åpner opp for påmelding 30 minutter før klassen begynner.

Drop in-time i Comemrcial Jazz (viderekommende)
Onsdag blir det drop in-time i Commercial Jazz på viderekommende nivå og er for deg som har danset Commercial Jazz tidligere. Klassen er gratis for ungdom i alderen 14-25 år. Det er begrenset med antall plasser og vi åpner opp for påmelding 30 minutter før klassen begynner.

Drop in-time Lyrisk (åpent nivå)
Torsdag blir det drop in-time i Lyrisk dans med åpent nivå. Klassen er gratis for ungdom i alderen 14-25 år. Det er begrenset med antall plasser og vi åpner opp for påmelding 30 minutter før klassen begynner.

Spillkveld på ISAK
Torsdag i vinterferien kl 18.00, arrangerer ISAK Kulturpraksis spillkveld med Mario Cart (Switch). Stor stemning med premiering til de tre beste. Og kom litt tidlig for påmelding.

Bibliotekene i Trondheim

Aktiviteter og åpningstider på bibliotekene

Aktiviteter og arrangementer  
Hovedbiblioteket og bydelsbibliotekene har aktiviteter og arrangementer for barn og familier.  

Åpningstider 
Sjekk ut åpningstidene til Hovedbiblioteket og de seks bydelsbibliotekene. 

 

Aktiviteter i regi av andre

Trondheim Vinterfest 2020 

I vinterferien skjer det mye for barn og familier i byen og på torvet. Bli med på skiaktiviteter, matarrangementer, gaming på Byhaven, byvandring og konserter! 

Oppdagelsesferd i Nidarosdomen 

Bli med på en vandring opp bratte trapper og gjennom trange ganger, til steder hvor publikum vanligvis ikke har adgang. Oppdagelsesferd er et familietilbud. Det betyr at alle voksne må komme i følge med barn.

Vitensenteret i vinterferien 

Eksperimentklubben er en ferieklubb for barn i 5.–7. trinn, full av aktiviteter, lek og moro. Vinterferiens klubb arrangeres i uke 8 og varer fra mandag til torsdag, kl 09.00–14.00.

Vinterferie på museet - Steinartig steinalder 

Besøk Vitenskapsmuseet, og bli med på en steinartig kunnskapsløype, steinalderverksted, skrap inn en helleristning i kleberstein, snakk med arkeologene og mange andre aktiviteter gjennom hele uken. Lørdag 15. februar - søndag 23. februar (mandag stengt).

Vinterferien på Rockheim 

Rockheim byr på aktiviteter og omvisninger for hele familien i vinterferien 18. - 23. februar. Alle aktiviteter er inkludert i inngangsbilletten.

Vinterferien på Ringve 

I vinterferien kan hele familien oppleve levende musikk og instrumenter som spiller av seg selv!

Barnas skiskole 

Barnas Skiskole Vinterferie er et tilbud til barn fra 5-12 år mandag til onsdag i vinterferien. Trondhjems Skiklub tilbyr grunnkurs, løypekurs, kurs i skøyting, kurs i snowboard og slalåm. Mulighet for friplass.

Familiedager hos Trondhjems Turnforening 

I vinterferien arrangerer Trondhjems Turnforening familiedager i Midtbyen, 21. og 22. februar.

Drop-in bordtennis på Lade 

Har du lyst til å prøve bordtennis sammen med venner eller familien? Da kan du komme på «drop-in» – du møter opp og tar enten med din egen racket eller får låne av Trondheim Bordtennisklubb.

 

Andre tips

Alpinanlegg i Trøndelag

Har du lyst til å kjøre alpint i vinterferien? Det finnes flere alpinanlegg i våre nærområder.

Alpinanlegg i Trondheim

For deg som ikke ønsker å reise så langt, finnes det muligheter for å stå slalom og snowboard i Trondheim også. 

Klatring

Det finnes flere steder i Trondheim hvor du kan klatre innendørs:

Klatreparker

Utendørs klatreparker finner du i Trondheim og Meråker:

Skating

Trikkestallen er stedet å dra for innendørs skating.

Svømming

For deg som har lyst til å svømme innendørs:

For deg som har lyst til å svømme utendørs:

Padling

Trondheim kajakk arrangerer padleturer på Nidelven. En fin aktivitet for barn/unge sammen med voksne. Les mer på Trondheim kajakk sine nettsider.

Parker og lekeplasser

Her kan du finne skøytebaner, parker, lekeplasser og ballplasser i Trondheim.

Skog og mark

Her kan du finne informasjon om skiløyper og turer i skog og mark.

Utlånssentraler

Skal du på tur? Mangler du en sovepose? Telt? Kano? Ski? Skøyter? Gratis utlån av turutstyr m.m. Sjekk hva utlånssentralene har av utstyr!

Tidsreise Trondheim

Trondheimsbaserte Ablemagic har laget en barnevennlig app for smarttelefon eller nettbrett om byen vår. Bli med på en tidsreise gjennom historien, og gå på skattejakt gjennom Trondheim by. Appen "Tidsreise Trondheim" finner du i App Store eller Google Play. 

Hvis du bare ønsker å dra på skattejakt, kan du laste ned appen "Skattejakt Trondheim" som er gratis. Kanskje ender du opp med en ekte gullmynt? Appen finner du både i App Store (i-Phone/i-Pad) og hos Google Play (Android).

TRD-events

På TRD-events finner du hva som skjer i Trondheim. Her legger flere aktører ut sine ferietilbud. Gå til TRD-events.

Mer om Trondheim

Et nettsted med mye info om hva du kan gjøre i Trondheim.

Mer om Trøndelag

Her er et nettsted med mye spennende informasjon om hva du kan finne på i Trøndelag og Trondheim.

Kontakt

Har du spørsmål om Trondheim kommune sine tilbud, eller ønsker du å promotere andre ferietilbud? 

Ta kontakt med
Rolf Jensen 
Telefon 952 63 746 
Send e-post

Kulturenheten legger til rette for alle barn og unge skal få delta i ferieaktiviteter, og kan tilby friplasser på våre arrangementer for de som har behov for det. Les mer om Kulturenheten. 

Sist oppdatert: 13.03.2020

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)


Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI004