UKM

Publikum i amfisalen på ISAK

UKM Teater-, litteratur- og filmfestival 14.03

Dette arrangementet vil bli utsatt til et tidspunkt senere på året. Ny dato vil annonseres etter hvert.

Hva er UKM?

UKM er et av landets største kulturarrangement for ungdom. UKM er for alle ungdommer mellom 13 og 20 år. Både grupper og enkeltpersoner kan delta, og det er gratis å være med. UKM er en mulighet hvor du kan vise andre hva DU driver med!

Les mer om UKM

UKM = Ung Kultur Møtes

UKM er et nettverk av lokale kulturmønstringer hvor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk. Det skal være trygt å være med på UKM. Du får oppfølging fra voksne og blir kjent med mange andre på din egen alder.

Hver kommune sender ungdommer videre til en fylkesmønstring som representanter for sin kommune. Hvert fylke sender i neste omgang ca. 30 deltakere til den nasjonale UKM-festivalen. Du kan også bli spurt om å representere UKM i andre sammenhenger gjennom hele året.

UKM er en av landets største offentlige satsinger på ungdomskultur, og har pågått siden 1985. UKM er ingen konkurranse. Juryens utvelgelse skjer på grunnlag av originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet, og de utvalgte deltakerne skal speile bredden i den lokale mønstringen. Premien for de som går videre er å få stå på en enda større scene, og treffe ungdommer fra andre deler av landet.

Når og hvor er UKM 2020?

Det blir en egen UKM-mønstring i Klæbu 15. februar.

UKM Lokalmønstring i Trondheim arrangeres på Kultursenteret ISAK i perioden 24.02.-14.03. Det blir egne festivaldager for ulike uttrykk, og workshops og aktiviteter for deltakerne. På UKM PLAY 11. mars trenger man ikke å melde seg på - det er bare å møte opp. Alle er velkommen til å komme og oppleve de ulike festivaldagene, og det er gratis inngang.

Program UKM Trondheim 2020

13. februar: UKM Bydel Lerkendal. Prøveprosjekt med UKM Bydel Lerkendal. Deltakerne kan være med på ISAK i tillegg hvis de har lyst.

15. februar: UKM Bydel Klæbu. Klæbu har, i likhet med Lerkendal, en egen UKM-dag. De som vil kan også delta på ISAK.

25. februar: Spillkveld. Upolert (Trondheim folkebiblioteks arrangementsrekke for og av unge), ISAK, Hexagon spillklubb, Torucon, og Pineleaf studios fyller ISAKs lokaler med spill og workshop i spilldesign.

28. februar: Kick-off for alle deltakere og arrangører: Det blir gratis pizza, photo-booth, karaoke, random play dance og quiz! Kom og bli kjent med andre UKM-deltakere, masse god stemning og moro!

2. mars kl. 17.30: Dansefestival: Kom og se Trondheims unge dansere ta deg med storm! Festivalen har åpen påmelding for alle mellom 13-20 år. Alle dansestiler kan vises frem. Ønsker du å være med på vinterens vakreste eventyr? Vi ser etter alle uttrykk innenfor dans! Du kan melde deg på både som danser eller som arrangør!

Deltakerne på dansefestivalen får også tilbud om en workshop i popping og hiphop med Justin «Ice-O» Herbin. Dette foregår 9. mars. Mer informasjon om workshopen finner du på Facebook.

2. mars kl. 18.30: Vernissage Kunst-, design- og fotofestival: Den offisielle åpningen av kunstutstillingen, Vernissagen, for alle påmeldte.

Alle er velkomne til å komme på åpningen; kunstnere som har levert kunstverk, venner og familie. Gratis inngang for alle.

På åpningen vil det bli lett servering og musikkinnslag.

Kunstutstillingen vil være åpen frem til 16.mars.

Som deltaker innen UKM Kunst-, design- og fotofestival får du tilgang på gratis workshops:

  • Onsdag 12. februar kl. 17:00- 19:00: Omvisning og workshop på Trondheim Kunstmuseum.
  • Onsdag 26. februar kl. 17:00- 20:00: Workshop i montering av kunstutstilling i samarbeid med Trondheim Kunstmuseum.
  • Onsdag 04. mars: «Mal med Bob Ross» (begrenset antall plasser).

5. mars: Konsertkveld med elever fra Trondheim kommunale kulturskole i Coffee Annan.

6. mars kl. 17.30: Musikkfestival: Dette blir en helaften med musikkinnslag innen et bredt spekter av sjangere, fra klassisk til metal.

11. mars kl. 15.00: UKM Trondheim PLAY
Er du interessert i gaming og spillkultur? UKM Trondheim og Bit-fix gaming inviterer til UKM PLAY. Velkommen!
Det blir Fortnite-turnering i Amfisalen, chillout-zone med VR, ps4, Nitendo Switch, simulator, brettspill og mye mer
Alt er gratis og ingen påmelding er nødvendig!

14. mars kl. 12.00: Teater-, litteratur- og filmfestival UTSATT
Lørdag 14. mars blir en dag fylt med teater, litteratur og film – laget av ungdom. Bli med!
Her vil det fremføres et variert program av sceniske uttrykk og teater. Kom og se hva ungdommene i Trondheim driver med innenfor dette varierte feltet av uttrykk! Påmeldingsfrist teater: 02.03.2020

Du kan melde deg på med et teaterstykke, en performance, en film, et dikt eller annen litteratur som du får vise fram. Du kan delta alene eller sammen med en gruppe.

Dette vil man få se på teaterfestivalen:

  • Litteraturworkshop med «Upolert»
  • Teater Pimpernell » «Prinsesse Lars og det magiske spillet»
  • “Lykkeland” – en interaktiv forestilling
  • Visninger fra teaterkurs i monolog på ISAK

Mer program kommer etter hvert!

Representasjon på UKM Regionfestival
Noen av deltakerne blir valgt ut til å representere Trondheim under UKM Regionfestival, Trøndelag, som foregår i Bjugn 17.–19. april.
UKM er ikke en konkurranse, og de som velger ut hvem som skal delta på regionfestivalen skal se på originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet. I tillegg til dette vil man forsøke å velge ut innslag som til sammen gjenspeiler bredden og mangfoldet som er blitt vist fram på mønstringene i Klæbu, på Lerkendal og på ISAK.

Hvordan melder du deg på UKM?

Gå inn på ukm.no/trondheim for å melde deg på. Dette gjelder både mønstringa i Klæbu og i Trondheim. Dere som bor i Klæbu kan velge å melde seg på mønstringa på ISAK dersom dere ønsker det.

Fyll ut all informasjon så nøyaktig som mulig. Du blir bedt om å fylle ut navn på deltakere og innslag, kontaktinformasjon og tekniske opplysninger.

Påmeldingen til UKM 2020 åpnet 1. november!

Hvem kan delta i UKM?

UKM er for alle ungdommer mellom 13 og 20 år. Både grupper og enkeltpersoner kan delta, og det er gratis å være med.

Hva kan du delta med i UKM?

På UKM kan du delta med design, musikk, teater, dans, billedkunst, litteratur, video, foto, kunsthåndverk, stand up og mye, mye mer.

Kontakt UKM Trondheim

I Trondheim er det Kulturenheten som har ansvaret for lokalmønstringen, og arrangementet foregår på Kultursenteret ISAK.

Ta kontakt med Kim Olve Breistrand på kim.olve.breistrand@trondheim.kommune.no eller tlf 915 32 477

Sist oppdatert: 17.12.2020

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI004