Torvscenen og byrom

Torvscenen og byrom

Bruk av byrom i Trondheim

Alle som ønsker å arrangere i åpne byrom i Trondheim må søke om dette.

Det er Midtbyen Management som behandler søknader om bruk av åpne byrom i Trondheim.

Gå til Midtbyen Management sine nettsider for å booke byrom

Se oversikt over priser for leie av grunn til ulike typer arrangement

Scenen på Torvet

Torvscenen er tilgjengelig for alle arrangører. Målet er at den skal brukes så mye som mulig, til hverdag og fest, av amatører og profesjonelle, til små og til store arrangement. Scenen er gratis å bruke, meget brukervennlig med lyd- og lysanlegg og godt egnet for taler og musikk.

Jeg vil bruke scenen - hvordan går jeg frem?

Midtbyen Management behandler alle søknader om bruk av åpne byrom i Trondheim. Dere må sende inn en søknad om å få bruke Torget med scenen.

Gå til Midtbyen Management sine nettsider for å booke byrom

Det er gratis for arrangører å bruke scenen på Torvet.

Teknisk opplæring

Når du har fått godkjent søknad om å bruke scenen vil du bli kontaktet av teknisk ansvarlig, som er ansatt i Kulturenheten.

Alle arrangører vil få opplæring i bruk av det scenetekniske utstyret.

Opplæringen tar inntil en time, og du får et bevis på at opplæringen er gjennomført. Dette beviset må du ta med når du skal få utlevert nøkler til scenen.

Det er utarbeidet en håndbok for arrangører som beskriver bruken av det tekniske utstyret på scenen. Håndboken kan du laste ned her.

Tekniske fakta om scenen

Scenen er bygd med mulighet for to spilleretninger; mot Torvet og mot Rema. Det er mulig å bruke begge spilleretninger samtidig. Hver av spilleretningene har sine tilhørende, fastmonterte høyttalere og frontlyskastere.

I taket på scenen henger en trosse for oppheng av ekstra lyskastere, pynt og bakteppe. I taket finnes også scenetekstiler som kan benyttes for begge spilleretninger etter arrangementets behov.

Du som arrangør har tilgang til teknisk utstyr som inneholder mikrofoner, stativ, monitorer og tilhørende kabler. Teknisk informasjon om utstyret fås ved opplæring eller ved henvendelse til teknisk ansvarlig.

Det eksisterende anlegget kan også utvidet for større arrangement. Det finnes tilkoblingspunkt for å koble til lyskastere og eksternt miksebord. Arrangør er selv ansvarlig for en eventuell utvidelse.

Sist oppdatert: 24.03.2022

Fant du det du lette etter?