Google Workspace for Education: Informasjon til foresatte

Google Workspace for Education: Informasjon til foresatte

Alle elevene i grunnskolen i Trondheim kommune får en Google Workspace for Education-konto som benyttes til skolerelatert arbeid.

Elevene har med dette tilgang til ulike tjenester som alle er nettbaserte og alt skjer i nettleseren.  Elevene kan logge seg inn på disse tjenestene med alle typer utstyr ( PC-er, nettbrett og mobiltelefoner).  På skolen benyttes Chromebook.

Chromebook

Elevene i trondheimsskolen benytter seg av Chromebook til skolearbeid. Dette er datamaskiner som bruker operativsystemet ChromeOS. Maskinene er nettbasert, noe som vil si at de i hovedsak benytter verktøy og tjenester på internett for å løse oppgaver, fremfor programmer som er installert.  Les mer om Chromebook i skolen.

 

Noen av tjenestene:

  • Classroom: Er kommunes læringsplattform. Læreren og elevene bruker Classroom til informasjon og organisering av arbeidsoppgaver og vurderinger. Mer info
  • Disk: Er et nettbasert lagringsområde og elevene har ubegrenset med lagringsplass for data (dokumenter, videoer, foto, musikk o.l.)
  • Gmail: Er en nettbasert e-posttjeneste. Elevene får sin egen e-postadresse, som de kan benytte til å samarbeide med andre elever, lærere og andre aktuelle.
  • Dokumenter: Er en nettbasert tekstbehandling. Elevene kan jobbe med dokumentene overalt - både på skolen og hjemme.
  • Regneark: Er et nettbasert regneark.
  • Presentasjoner: Er et nettbasert presentasjonsverktøy. 


Alle disse tjeneste er tilpasset utdanningssektoren. Mer info

For mer informasjon om tjenestene, så viser vi til elevenes egen Ofte stile spørsmål-nettside. Her vil du som foresatt også få informasjon om innlogging, apper, begrensninger og tilpasninger av tjeneste, sletting og overføring av innhold ved endt skolegang/flytting. 

Er personvernet til elevene sikret og dataene trygge? 

1. juli 2018 trådte EU sin nye personvernforordning (GDPR) i kraft i Norge. Personvern og informasjonssikkerhet er viktig for oss i Trondheim kommune. Vi skal behandle personopplysningene til ditt barn på en lovlig og sikker måte. Trondheim kommune har en egen personvernerklæring for skole
Personvernerklæring skole - Trondheim kommune

Dataene til  elever er godt beskyttet i løsningen.  Kommunen eier sine egne data og de er lagret i EU/EØS. Google-kontoene administreres av Trondheim kommune, som sørger for at det brukes korrekte innstillinger for personvern og sikkerhet på nettet. Alle innstilinger vurderes kontinuerlig. Dette sikrer høyt personvern for elevene. 

Alle dataene blir slettet etter endt skolegang. 

Sist oppdatert: 10.01.2023

Fant du det du lette etter?