E. C. Dahls Eiendom fikk Energiprisen

Trondheim kommunes energipris for 2019 er tildelt E. C. Dahls Eiendom. Selskapet går foran i energisparing, og har imponert spesielt med energitiltak i mange av sine eksisterende bygg.

Sist oppdatert: 24.01.2023

Energiprisen 2019

Tiltak i eksisterende bygg er avgjørende for å innfri klimamålsettingene, og i Trondheim er det et stort antall eldre bygninger. Mange av dem eies av prisvinner E. C. Dahls Eiendom.

- Enormt potensial

- Alle eiendommer vi kjøper, er innenfor elveslyngen. Her er det mange eldre bygg. Vi ser et enorme potensial i å redusere energibruken i disse, sier prosjektleder og teknisk forvalter Lisa Johansen i E. C. Dahls Eiendom.

Selskapet har blant annet utviklet Prinsens gate 39, som i dag huser AtB, til et lavenergibygg. Bygget er det første i Trondheim sentrum med solceller på taket.

Ifølge innkjøps- og prosjektleder Nils Magne Vikan har E. C. Dahls Eiendom standardisert grønne leiekontrakter til alle sine leietakere.

Juryen berømmer et langsiktig og systematisk klimaarbeid hos prisvinneren. E. C. Dahls Eiendoms satsing på energisparing monner, og at en så stor aktør går foran, gir dessuten en viktig signaleffekt.

To hedrende omtaler

Juryleder og Kommunalråd Erling Moe snakket om den store globale klimautfordringen da han innledet prisutdelingen i den ærverdige Rådhussalen ved Trondheim folkebibliotek.

- Med energiprisen ønsker Trondheim kommune å hedre aktører som går foran med fremtidsrettede løsninger for redusert energibruk i byen vår, poengterte Moe.

Prisen ble i år utdelt for 13. gang.

Her finner du mer informasjon om prisen og tidligere vinnere.

Hedrende omtale til Posten og Bring

Juryen ga også hedrende omtale til Koteng Eiendom AS og Posten og Bring. Sistnevnte får ros for det nye logistikksenteret på Torgård, som er blitt omtalt som Europas mest miljøvennlige postterminal. Samlokaliseringen har gitt en stor reduksjon i arealbruk, trafikkbelastning og klimautslipp. Utslippsfri postombringing ble også trukket frem av juryen.

Koteng Eiendom får hedrende omtale for sin brede satsing på energitiltak, et arbeid som er blitt trappet veldig opp de siste årene. Her pekte juryen blant annet på en betydelig produksjon av fornybar energi fra sjøvannsanlegget Grilstad Energi.

Hedrende omtale til Koteng Eiendom

Her kan du lese juryens begrunnelser for 2019.

Årets jury har bestått av:

  • Erling Moe (juryleder)
  • Magne Vågsland, energirådgiver i Pens (representerer Naturvernforbundet)
  • Anne Kathrine Willumsen, administrasjonssjef og leder for internasjonale aktiviteter i Næringsforeningen
  • Jan Peter Amundal, seniorrådgiver i Enova
  • Silje Salomonsen fra Miljøenheten (daværende konstituert miljøsjef) og Elisabeth Høyem (bygningssjef) representerer Trondheim kommune

Kulturinnslag under Energiprisen

Fant du det du lette etter?

Gå til toppen

arrow_upward