Mangfoldsprisen 2019

Heimdal videregående skole er vinner av Trondheim kommunes mangfoldspris 2019. Prisen ble utdelt under Mangfold- og integreringskonferansen i Trondheim fredag 13. september.

Sist oppdatert: 05.03.2020

utdeling av Mangfoldsprisen 2019

 

- Dette er en av de gjeveste prisene vi kunne ha fått, jublet assisterende rektor Arve Waal da skolen ble utropt til vinner av mangfoldsprisen 2019 for sitt arbeid med inkludering og integrering. 

Elevene Andrea, Maria, Nawab og Rodas, sammen med Siri Riksheim som leder Elevtjenesten ved skolen, fikk æren av å motta prisen sammen med Waal. 

- Samarbeid for å finne felles løsninger og skape en Vi-følelse, er noen av kjennetegnene på årets prisvinner, sa rådmann Morten Wolden ved utdelingen. - Vi vet alle at vennskap, sameksistens og respekt er viktig, men uten handling blir det klisjéaktig og uten innhold. Det kreves både vilje og evne for å få det til å funke. 

Årets prisvinner har i løpet av det siste året hatt flere utfordringer, og har taklet dette på en svært god måte. Det handler om en stor arbeidsplass - en av de største skolene i Trøndelag, som høsten 2018 flyttet inn i et stort, flott nybygg. 

Skolen har mange faggrupper, og har fra starten hatt en ambisjon om å skape en Vi-skole,  der alle skal føle seg hjemme og på lik linje. Hele skolesamfunnet - med elevtjenesten, elevråd og skoleledelsen i spissen - står sammen om dette. 

Skolen har blant andre en stor gruppe med minoritetsspråklig ungdom som elever. Tidligere gikk disse ved voksenopplæringen, men det har lenge vært et sterkt ønske om å gi denne aldersgruppen bedre muligheter til å bli kjent med norsk ungdom.  

Skolemiljøet - både elever og ansatte - tar integreringsarbeidet  på stort alvor, og det legges stor vekt på å inkludere ALLE. 

Høsten 2018 skjedde det noe forferdelig som skjerpet integreringsarbeidet ytterligere, da to afghanske ungdommer ble drept og en skadet  i Trondheim. En av de drepte var elev ved denne skolen, det var også to andre av de involverte. Dette gjorde selvsagt sterkt inntrykk på alle ved skolen, som måtte strekke seg enda lengre for å inkludere alle. Resultatet er at  samholdet og inkluderingen blant elevene er blitt styrket. 

- Mangfoldsprisen har ikke krisehåndtering som et kriterium. Komiteen mener likevel at den gode håndteringen etter denne tragedien bygger på det solide grunnlaget for å inkludere alle i skolemiljøet. Den store innsatsen er gjort av skolens ledelse, elevtjenesten, lærerne, øvrige ansatte og hjelpeapparatet, men viktigst av alt - av skolens elever, understreket rådmannen. 

- Det arbeidet som er gjort for å inkludere alle i skolemiljøet fortjener en pris. Årets mottaker av mangfoldsprisen er alle elever og ansatte ved Vi-skolen - Heimdal videregående skole.

Det er sjette gang kommunen deler ut en mangfoldspris. Første utdeling fant sted i 2014.

 Formål og informasjon om Trondheim kommunes mangfoldspris

 utdeling av Mangfoldsprisen 2019. Rådmann Morten Wolden delte ut årets mangfoldspris til elever og ansatte ved Heimdal videregående skole

 

Fant du det du lette etter?