Høstferie

Høstferie

Informasjon om aktiviteter i høstferien 2024 blir lagt ut fortløpende når tilbudene er klare

Høstferietilbud fra Trondheim kommune

HøstVoll 2023

Høstvoll er et ferietilbud for deg som er født 2011-2014 i Trondheim. Her kan du bli med på noen spennende dager med uteaktiviteter, dyrestell og noen utflukter i nærområdet. Det foregår gårdsrelaterte aktiviteter hver dag (hest, dyrestell m.m.). Det blir matlaging hver dag, vi har fokus på høsting og bruk av det vi finner i åkeren.

Les mer om Høstvoll og meld deg på fra 4. september

Høstferieaktiviteter på bibliotekene i Trondheim

Alle aktivitetene er fra kl 12.00-15.00

Se alle aktivitetene på bibliotekene i Trondheim

Buran

 • Mandag: Lag fuglekasse med Naturvernforbundet
 • Tirsdag: Lag en lanterne
 • Onsdag: Pynt din egen eske
 • Torsdag: Miljøagentene

Byåsen

 • Tirsdag: Brett bokmerker
 • Fredag: Lag en edderkopp

Heimdal

 • Mandag: Pompom-monster
 • Fredag: Lag en lanterne

Hovedbiblioteket

 • Tirsdag: Pynt din egen eske
 • Torsdag: Pompom-monster

Klæbu

 • Mandag: Lag en edderkopp
 • Torsdag: Brett bokmerker

Moholt

 • Mandag: Brett bokmerker
 • Onsdag: Pompom-monster

Ranheim

 • Onsdag: Lag en lanterne
 • Torsdag: Pynt din egen eske

Risvollan

 • Torsdag: Lag en lanterne
 • Fredag: Pompom-monster

Saupstad

 • Mandag: Pynt din egen eske
 • Tirsdag: Pompom-monster

Kultursenteret ISAK

Kultursenteret ISAK har mange spennende tilbud i høstferien, og alt er gratis! Du kan blant annet delta på konsert og neonparty, låtskrivercamp, keramikk-kurs, forskjellige dansekurs, og kurs i filming av dans.

Se nettsidene til ISAK for mer info, eller åpne følgende meny for detaljer om alle tilbudene:

Alle høstferietilbudene til Kultursenteret ISAK

Klubb iSAK presenterer: Neonparty!

Velkommen til en kveld med 3 ulike DJer, neonmaling og neonkunst i kafeen!

Line up:

 • Drop out kid (DJ Vetle) (house/disco)
 • Cut Corners (techno/trance)
 • Gori-G (hard techno)

Fredag 06.10 fra kl. 17.00. Arrangementet er gratis, har fri alder og er rusfritt. PS! For full effekt - kom i hvite klær!

ISAK Låtskrivercamp

Har du lyst til å prøve å skrive en låt med andre?

Vi skal ha låtskrivercamp i studio på ISAK i høstferien, mandag 9. oktober til og med onsdag 11. oktober (klokka 15-21 alle dagene).

Enten du liker å skrive tekster, synge, komponere eller produsere så passer dette for deg. Det er åpent for både nybegynnere og viderekomne. Dere vil settes i grupper og skal sammen skrive og produsere en låt på tre dager.

Påmelding til låtskrivercampen.

Kurs i keramikk / Modellering

Har du lyst til å prøve keramikk? Kunne du tenke deg å fordype deg i ulike teknikker, lære mer om leirens egenskaper og begreper? Da er dette kurset noe for deg!

Kurset tar for seg grunnteknikkene innen modellering. Lær å mestre pølseteknikk, plateteknikk, formbruk og dekorer gjenstander med underglasur.

Kurset er over to kvelder:

 • 09. oktober kl. 17.00- 20.00
 • 11. oktober kl. 17.00- 20.00

Påmelding til keramikk-kurset.

Det er kun 10 plasser, så vær rask! Kurset for deg som er mellom 13 og 25 år. Det er ingen krav til forkunnskaper.

Dansetime i Floorwork med Venla Niitema

Tirsdag 10. oktober kl 17.15-18.45 får vi besøk av Venla Niitema.

Timen baserer seg på Flying Low & Passing Through, som er teknikk og praksis opparbeidet av David Zambrano. Vi jobber med vår relasjon til gulvet og rommet, og bygger ulike veier for å komme oss opp og ned fra gulvet. Gjennom hele timen flytter vi oss dynamisk i rommet som en gruppe, og bygger vår relasjoner til hverandre. Timen bygger på korte og enkle øvelser som sakte stiger opp i tempo og dynamikk, slik at vi kan oppleve en utvikling gjennom timen. Det trengs ikke tidligere erfaring i dans, siden vi går gjennom alle øvelsene nøye i fellesskapet. Vårt mål er å ha det gøy sammen og finne glede i dansen og i fellesskapet.

Les mer om Venla Niitema dansetimene i Floorwork.

Dansetimen er åpen og gratis for ungdom opp til 25 år. Det er begrenset med antall plasser og påmeldingen er bindende!! Vi tar kontakt med deg hvis timen er full og du havner på venteliste. Hvis du ikke hører fra oss har du mottatt plass!

Påmelding til dansetime i Floorwork.

Introkurs i filming av dans

Tirsdag 10.10. kl. 19.00-21.00 skal vi lære det grunnleggende for å få et godt resultat når du skal filme dans.Kursholder er Julie Wiset og Magnus Røkenes. Kurset er for deg mellom 15 og 25 år.

Ting du kommer til å lære:Hvordan best sette opp innstilinger på kamera-appen.

 • Lys, hvordan bruke lys til å få et godt resultat.
 • Location. Hva burde du tenke på når du velger hvor du filmer.
 • Vi kommer til å fokusere på mobil som kamera.
 • Vi kommer mest sannsynlig til å ha en dansegruppe som stiller opp som dere kan øve dere på.

Har du en spesiell dansevideo du liker, og som du lurer på hvordan er filmet, kan du ta den med så kan vi se på det.

Huskeliste:

 • Mobil/kamera.
 • Installer "Cap Cut"-appen på mobilen.

Har du spørsmål send en mail til Magnus Rokenes:

Påmelding til introkurset i filming av dans.

Dansetime i ballett v/ Eirik Tangnes

Onsdag 11.oktober kl 17.30-19.00 får vi besøk av Eirik Tangnes fra Let's Dance som holder dansetime i ballett- åpent nivå.

Eirik er utdannet fra KHiO med fordypning i jazzdans og pedagogikk. Etter utdannelsen har han jobbet på Let’s Dance AS og undervist i jazz, ballett, moderne og hip hop med elever i alderen 7 til 65 år.

Timen holdes i øvesalen på ISAK og er åpen og gratis for ungdom opp til 25 år. Ha på treningsklær og ta med vannflaske. Det er begrenset med antall plasser. Vi tar kontakt med deg hvis timen er full og du havner på venteliste. Hvis du ikke hører fra oss har du mottatt plass!

Påmelding til dansetime i ballett.

Dansetime i hiphop v/ Trine Kjøsnes

Vi får besøk av Trine Kjøsnes fra Raw som holder en dansetime i Hiphop kl 19.15-20.45 onsdag 11. oktober

Trine har jobbet som danselærer ved RAW Dance Studio siden 2014. Hun startet med streetdance i 2008 og har siden da tatt en danseutdannelse ved Åsa folkehøyskole. Hun gikk studieløpet 5-styles og senere 1-style hvor hun fordypet seg i locking. Trine har mye erfaring fra battles, workshops og andre dansearrangementer. Hun har blant annet vunnet: Soul Session extended funk 1 vs 1 2021, Hip Hop weekend i Malmø 2019 og Will Funk For Food i Finland 2018. Hun har også vært i Locking-finalen i Juste Debout Nordic to ganger (2018 og 2019).

Timen er åpen og gratis for ungdom opp til 25 år og holdes i Øvesalen på Kultursenteret ISAK! Ha på treningsklær og ta med vannflaske. Vi tar kontakt med deg hvis timen er full og du havner på venteliste. Hvis du ikke hører fra oss har du mottatt plass.

Påmelding til dansetime i hiphop.

Dansetime i heels med Emilie Moen

Torsdag 12. oktober får vi besøk av Emilie Moen fra Let's Dance som holder dansetime i Heels kl 18.00-19.30! Emilie er utdannet ved Spin-Off forstudium i dans og Ballettakademien i Stockholm. I tillegg til å undervise ved Let's Dance, så er hun også med i Showpatruljen.

Ta med deg hæler du kan danse i og som ikke sverter av, og nyt en dansetime med Heels! Dansetimen har åpent nivå.

Timen er åpen og gratis for ungdom opp til 25 år. Påmeldingen er bindende og det er få plasser, så vær sikker på at du kan delta (!) før du melder deg på. Er du syk denne dagen, så gi beskjed tidlig på morgenen, så vi har mulighet til å gi plassen din til noen på venteliste. Vi tar kontakt med deg hvis timen er full og du havner på venteliste. Hvis du ikke hører fra oss har du mottatt plass!

Påmelding til dansetime i heels.

UKAS Artist presenterer: Bo Milli

Torsdag 12.10. kl. 20.00 i høstferien kan vi i samarbeid med UKA 23 presentere en gratis konsert med Bo Milli!

Bo Milli har fått sterk støtte hele veien av P13 som har A-listet flere av låtene, samt P3 som har listet alle på Urørt-listen. Hun har hatt forsiden i Musikkmagasinet (Klassekampen), og støttes i alt fra BT, P3 til Studvest. Bo Milli ble også fremhevet som en av de mest fremragende artistene under by:Larm i Oslo i 2022, og var en av de første artistene som ble annonsert til årets Øyafestivalen. I 2023 tar hun også med bandet sitt på turne i Tyskland, Østerrike og Sveits, men før det kan du heldigvis høre henne under UKA på Klubben 10. og 11. oktober, og på ISAK Kultursenter 12. oktober.

Andre høstferietilbud

Kunstcamp på Trondheim kunstmuseum

For barn mellom 9-13 år
Vi lar oss inspirere av skulpturene i museets hage og skulpturutstillingen "Å gjere det mjukt" og lager vår egen miniatyr fantasihage. Vi skal fordype oss i skulptur og form, og jobber med forskjellige materialer, spray og akrylmaling.

Les mer om påmelding og innhold på trdevents

Moro i høstferien, Ringve Musikkmuseum

Hver dag i høstferien kan du oppleve spennende aktiviteter på museet! Prøv noe nytt på "Trommeti’" der du kan lære å spille tromme! Hele familien kan også prøve de mange ulike instrumentene i Musikkhagen og gå på oppdagelsesferd i instrumentgalleriet.

Les mer om påmelding og innhold på Ringve Musikkmuseum

Høstferien på Rockheim

Hver dag i høstferien, fra 7. oktober - 15. oktober, kan du bli med i jakten på rockeløver, delta i morsomme aktiviteter i Knutsen & Ludvigsen-rommet og utforsk museet med Rockheims aktivitetshefte. Torsdag - søndag kan man utforske tegneserienes verden når vi byr på drop-in tegneseriekurs med Trond Stavås!

Utforsk museet med Rockheims aktivitetshefte, vær kreativ og produser elektronisk musikk i Lydlab og opplev det lekne universet i fotoutstillingen SMILE - Lynn Goldsmith in the 80s.

Les mer om påmelding og innhold på Rockheim

Multisportsdager høst – friluftsliv, med Trondheim Skiklubb

Trondheim Skiklubb ønsker barn mellom 8-12 år velkommen til to flotte Multisportsdager med friluftsliv i fokus. Dagene blir fylt med spennende, engasjerende og lærerike friluftsaktiviteter. Deres mål er at barna skal sitte igjen med stor grad av mestringsfølelse og flotte friluftsopplevelser etter to dager ute i naturen. (Mandag og tirsdag 9.-10. oktober 2023)

Les mer om påmelding og innhold på Trondheim Skiklubb

Åpen skatepark i Trikkestallen

Trikkestallen Skatepark holder åpent hver dag på dagtid (kl 12-16) i hele uke 41, 9.-15. oktober. Det er gratis inngang og utlån av utstyr. Åpent for alle!

NB! Ordinære åpningstider utgår.

Les mer om Trikkestallen Skatepark

Sist oppdatert: 16.05.2024

Fant du det du lette etter?