Trondheimshjelpa Østbyen

Trondheimshjelpa Østbyen

Psykisk helse og familiearbeid i Trondheim

Innhold

Velkommen til Trondheimshjelpa Østbyen

Vi er et lavterskel tilbud til gravide, barn, ungdom og familier i Trondheim. Livet kan i perioder by på utfordringer og Trondheimshjelpa kan sammen med deg finne en vei mot å få det bedre. Vi er et gratis tilbud og du trenger ingen henvisning. 

Vi er opptatte av å møte familier med respekt og varme, og lytte til deg og ta utgangspunkt i det du ønsker. Vi tror alle har egne ressurser og styrker, og vil støtte mennesker i vanskelige og utfordrende situasjoner. Vi tilbyr råd og veiledning til foreldre og familier som opplever utfordringer i foreldrerollen, eller som har barn som opplever ulike former for strev. Vi har både individuelle samtaler med barn og voksne, foreldresamtaler og samtaler med hele familien. Vi jobber tillitsbasert og er opptatt av å involvere nettverk.

Vi har også ulike kurs og grupper. Alle ansatte har helse- og/eller sosialfaglig utdanning og bred erfaring i arbeid med barn og unge. Vi samarbeider med barnehage, skole og andre rundt barnet og familien. Vi er opptatte av hvordan barn og ungdom blir påvirket av det miljøet de lever i, og hvordan barnet/ungdommen kan få støtte til sin utviklingen på alle livets arenaer.

Kontakt

Ta kontakt med Trondheimshjelpa Østbyen på vår telefon 908 52 228

Telefonen er åpen hver dag. 

Oppnår du ikke kontakt, legg gjerne igjen en beskjed på enten mobilsvar eller sms og vi ringer deg tilbake i løpet av en uke.

Besøksadresser:
Falkenborg: Peder Falcks veg 31A, 7044 Trondheim
Familiehuset: Innherredsveien 96, 7042 Trondheim

ostbyen-lokaler5.jpeg

Øverst: Falkenborg. Under: Familiehuset.

Hvem er vi

Trondheimshjelperne i Østbyen

Østbyen Torhild.jpg
Torhild Olsen Husby, leder Trondheimshjelpa Østbyen
Jeg liker å jobbe med mennesker og jeg snakker gjerne om ting som er knyttet til det man helst ikke snakker høyt om, men som har stor betydning for den psykiske helsen.

Østbyen Annicka.jpg
Annicka - Pedagog
Jeg blir lett nysgjerrig og engasjert i møte med andre. Ønsker å være nytenkende - med utgangspunkt i et helhetlig fokus rundt familien og barnets beste. For meg er samarbeid og åpenhet av stor viktighet.

Østbyen Erlend.jpg
Erlend - Narrativ samtaleterapeut
Jeg har bakgrunn som journalist og er yrkesskadd med tanke på å stille nysgjerrige spørsmål. Det jeg er mest nysgjerrig på, er historier som er gått i glemmeboka, eller som har havna i skyggen av Den Dominerende Problemhistorien om barnet eller ungdommen. Min erfaring er at én historie aldri rommer alt som kan sies om en person: Det er alltid mer å fortelle.

Østbyen Ingrid.jpg
Ingrid - Psykologspesialist
Jeg liker å jobbe med familier og relasjoner og har erfaring med å snakke med foreldre der barn har ulike former for strev.  

Østbyen Katy.jpg
Katy - Barnevernspedagog
Jeg er opptatt av å lytte og forstå barnet, ungdommen og familien i den situasjonen eller konteksten de er i. Jeg er også opptatt av å få frem “stemmen” og bringe frem egne ressurser i de jeg møter. Jeg er ofte å se i andre arenaer enn på kontoret.

Østbyen Laila.jpg
Laila - Pedagog
Jeg er opptatt av å hjelpe familier med å styrke et godt og utviklingsfremmende samspill mellom foreldre og barn. Jeg jobber også i ulike grupper hvor foreldre sammen kan reflektere rundt og støtte hverandre på det å være gode foreldre for barna sine.

Østbyen Lene.jpg
Lene - Familieterapeut
Jeg tror at utfordringer oftest oppstår i relasjoner og i samspill med andre, og ikke i personen alene. Jeg er derfor opptatt av å se på problemene i lys av relasjoner og systemet rundt barnet eller ungdommen. Jeg tror at familien best vet hva som vil hjelpe og at vi i samarbeid og samtaler vil finne løsninger sammen. Først og fremst baseres et godt samarbeid seg på tillit! Jeg er opptatt av at de jeg snakker med skal føle seg trygg og ivaretatt.

 

Lise Gunn - Sosionom, familieterapeut
Jeg liker å ha samtaler med foreldre om tema som opptar dem relatert til familien. I tillegg har jeg rimelig god oversikt over muligheter innenfor andre deler av hjelpeapparatet, og deltar i et samarbeid med NAV og Helse/Velferdskontoret.

Østbyen Monica.jpg
Monica - Pedagog
Jeg liker å jobbe sammen med barn, ungdom og foreldrene deres for å bidra til å styrke relasjoner, mestring og fremtidshåp. Den psykiske helsen er viktig i alle deler av livet og påvirkes på godt og vondt gjennom erfaringer. Jeg er interessert i sammenhenger og legger vekt på åpenhet, trygghet og en god relasjon i møte med store og små.

Østbyen Tina.jpg
Tina - Psykoterapeut
Jeg tror på å jobbe relasjonelt og liker å jobbe med psykisk helse blant ungdom spesielt, men også barn og foreldre. Jeg er opptatt av å møte menneskene jeg møter med åpenhet og ønsker å være nysgjerrig på menneskets egen historie og dens relasjoner. Positiv psykologi er nært mitt hjerte og jeg ønsker å jobbe med å bygge videre på styrkene til menneskene jeg treffer og gi de redskaper til å få frem mestring og håp i livet, spesielt når livet kjennes ekstra vanskelig.

Østbyen Torgunn.jpg
Torgunn - Psykologspesialist
Jeg tror at det viktigste vi gjør er å støtte barna og familiene slik at de mestrer hverdagen sin, og at ved å få støtte av de rundt seg og oss kan barn mestre det aller meste. Jeg liker å jobbe sammen med barn som strever med engstelse og vanskelige følelser, og tar gjerne med meg hunden min på jobb - da går gjerne praten litt lettere. Nå om dagen jobber jeg mest med veiledning til skoler og barnehager, og er opptatt av at vi må bryte ned tabuer omkring psykisk helse.

Østbyen Helen.jpg
Helen - Familieterapeut
Jeg er opptatt av hvordan vi påvirkes i de relasjoner vi lever i, og på hvilken måte vi kan løse opp i fastlåste samspillsmønstre. Med utgangspunkt i løsningsskapende samtaler, kan vi sammen finne konkrete og målbare handlinger, som gjør hverdagen lettere. Jeg har tro på at det bak enhver problemhistorie, også finnes historier om unntak, mestring og ressurser.

Østbyen Unn Randi.jpg
Unn Randi - Helsesykepleier
Jeg er opptatt av å få tak i barn og foreldres stemme, se deres styrker og muligheter. Videre ønsker jeg å bidra til at det bygges gode lag rundt dem som kjenner på at livet er strevsomt. Sammen kan vi lettere forstå hverandre, få til mye og kanskje skape noe nytt.

Østbyen -Anette

Anette - Psykolog
Jeg liker å jobbe med barn, ungdom og deres foreldre, gjerne i samarbeid med andre som møter barnet i det daglige. Jeg tror på at man i fellesskap kan finne ut hva som kan være god og passe hjelp når de unge har utfordringer. Jeg er opptatt av hvordan vi kan gi støtte til å tåle egne og andres følelser. Jeg jobber gjerne med hvordan vi også gjennom kroppen og sansene våre både kan stå i følelser og påvirke hvordan vi har det. Jeg tar gjerne med meg en kurv med ting å holde på med i samtalen.

Østbyen -Øystein

Øystein - Familieterapeut
Min motivasjon i møte med andre mennesker er at jeg her en tro på at alle har en kraft i seg selv til å få til ønskete endringer i sine liv. Disse endringene kan best oppnås i samarbeid med andre. Som utdannet barnevernpedagog, familieterapeut, nettverksterapeut og veileder kan jeg bidra til nødvendig praktisk og teoretisk endringskompetanse, nødvendig fagkunnskap og innehar muligheten til å etablere gode samarbeids og samhandlingsarenar med ulike personer og instanser som jobber med barn, unge og deres familie.
I møte med meg treffer du en imøtekommende, nysgjerrig, blid og engasjert mann som bidrar med hjelp som hjelper

Østbyen -Tara

Tara - Sosionom
Jeg liker å jobbe med barn og familier der de er, og ønsker å være en ekstra stemme for de som trenger det. Mitt mål er å skape et trygt og godt nettverk rundt familiene som har behov for ekstra støtte. I tillegg er jeg fascinert av hvordan dyr kan bidra i terapeutiske sammenhenger - jeg tror at samspillet mellom mennesker og dyr kan ha stor verdi for både trivsel og personlig utvikling. 

 

Gruppetilbud

Circle of security (COS)-gruppe for foreldre med barn i førskolealder

Circle of security eller trygghetssirkelen er et digitalt gruppetilbud til foreldre som har fokus på følelsesregulering, reguleringsstøtte, støtte til bedre samspill og trygghet i foreldrerollen.

Gruppeledere er Laila og Monica.

Målgruppe

Foreldre til barn i førskolealder

Omfang og hyppighet

Ti ukentlige samlinger på 1,5 time hver. 

Oppstart og tidspunkt

Oppstart høsten 2025.

Gjennomføres digitalt på kveldstid på onsdager kl. 2000-2100. 

Påmelding

Ønsker du å melde deg på kurs eller få hjelp til å finne ut om kurset kan være aktuelt for deg, ta kontakt med mottakstelefonen til Trondheimshjelpa Østbyen. Se kontaktinformasjon.

Foreldregruppe for ungdomsforeldre

Foreldregruppe med fokus på kommunikasjon, samspill, følelsesregulering og trygghet i foreldrerollen. 

Gruppeledere er Laila og Monica.

Målgruppe

Foreldre til ungdom i alderen 13-16 år.

Omfang og hyppighet

Fem ukentlige samlinger på to timer hver. 

Oppstart og tidspunkt

Oppstart høsten 2025.

Mandager kl. 1500-1700. 

Påmelding

Ønsker du å melde deg på kurs eller få hjelp til å finne ut om kurset kan være aktuelt for deg, ta kontakt med mottakstelefonen til Trondheimshjelpa Østbyen. Se kontaktinformasjon.

Foreldregruppe for foreldre til barn med autisme

Gruppe med fokus på foreldreferdighetstrening for foreldre til barn i alderen 6-12 år med autisme. 

Gruppeledere er Laila og Ingrid.

Målgruppe

Foreldre til barn i alderen 6-12 år med autisme.

Omfang og hyppighet

Tolv ukentlige samlinger på 2,5 timer. 

Oppstart og tidspunkt

Oppstart torsdag 4.september.

Torsdager kl. 0900-1130. 

Påmelding

Ønsker du å melde deg på kurs eller få hjelp til å finne ut om kurset kan være aktuelt for deg, ta kontakt med mottakstelefonen til Trondheimshjelpa Østbyen. Se kontaktinformasjon.

Mestrende barn -gruppetilbud for barn i alderen 10-13 år

Mestrende barn-gruppe er et gruppetilbud for barn som ønsker å bli bedre på å mestre og håndtere følelser som tristhet og engstelse. 

Gruppeledere er Katy og Anette.

Målgruppe

Barn i alderen 10-13 år.

Omfang og hyppighet

Ti ukentlige samlinger på to timer hver etter skoletid. 

Oppstart og tidspunkt

Oppstart 18.september.

Torsdager kl. 1500-1700. 

Påmelding

Ønsker du å melde deg på kurs eller få hjelp til å finne ut om kurset kan være aktuelt for deg, ta kontakt med mottakstelefonen til Trondheimshjelpa Østbyen. Se kontaktinformasjon. Informasjon om kurset blir også sendt ut fra skolene via Vigilo. 

 

Er du bekymret eller trenger øyeblikkelig hjelp?

Ved behov for øyeblikkelig helsehjelp, kontakt fastlege eller legevakt.

Hvis du er bekymret for om et barn får god nok omsorg, bør du melde fra til barnevernet.

Dersom du er akutt bekymret, utenfor kontortid, for om et barns liv og helse er i fare, kan du ta kontakt med Barnevernvakta.

Sist oppdatert: 02.07.2025

Fant du det du lette etter?