Trondheimshjelpa

Psykisk helse og familiearbeid i Trondheim kommune

Trondheimshjelpa er et lavterskeltilbud til gravide, barn, ungdom og familier i Trondheim. Livet kan i perioder by på utfordringer og Trondheimshjelpa kan sammen med deg finne en vei mot å få det bedre. Vi er et gratis tilbud og du trenger ingen henvisning.

Vi er opptatte av å møte familier med respekt og varme, og lytte til deg og ta utgangspunkt i det du ønsker. Vi tror alle har egne ressurser og styrker, og vil støtte mennesker i vanskelige og utfordrende situasjoner. Vi tilbyr råd og veiledning til foreldre og familier som opplever utfordringer i foreldrerollen, eller som har barn som opplever ulike former for strev. Vi har både individuelle samtaler med barn og voksne, foreldresamtaler og samtaler med hele familien. Vi jobber tillitsbasert og er opptatt av å involvere nettverk.

Vi har også ulike kurs og grupper. Alle ansatte har helse- og/eller sosialfaglig utdanning og bred erfaring i arbeid med barn og unge. Vi samarbeider med barnehage, skole og andre rundt barnet og familien. Vi er opptatte av hvordan barn og ungdom blir påvirket av det miljøet de lever i, og hvordan barnet/ungdommen kan få støtte til sin utviklingen på alle livets arenaer.

Trondheimshjelpa finner du i alle de fire bydelene i Trondheim kommune. Ta kontakt med din Trondheimshjelp der du bor. Er du usikker på hvilken bydel du tilhører? Finn din bydel her.

Hør vår podkast

Fant du det du lette etter?