Vaksine test

Vaksine test

Bestill time

Time bestiller du via HelsaMi.

Hvis du trenger hjelp til å bestille time kan du ringe telefon 72 54 08 50.

Avbestilling av time skjer senest siste virkedag før time. Hvis ikke får du et gebyr. Dette gjelder både voksne og barn.

For timebestilling og mer informasjon om koronavaksinasjon følg denne lenken.

NB! Merk deg om du har time på Vaksinasjon- og smittevernkontoret (Statens Hus, inngang A fra Tinghusgata) eller på Vaksinestasjonen (Statens Hus, inngang H fra Bispegata).

Hvor foregår vaksineringen?

Møt opp i Statens Hus, Prinsens gate 1, inngang A fra Tinghusgata.

Priser

Konsultasjon- og vaksinepriser

Reisevaksiner

Bestill time, så går vi igjennom vaksinestatus, reisemål og behov. Vi har de aller fleste vaksiner på kontoret, så du får vaksiner samme dag. Vi setter ikke medbrakte vaksiner. En konsultasjon innebærer vaksineråd og/eller vaksinering, samt informasjon om tema som kan være aktuelle for din reise. Inkludert i konsultasjonen er også resept på malariaprofylakse, hvis det er nødvendig. 

Når bør jeg vaksinere meg?

For de fleste vaksiner tar det minst 1-2 uker før du oppnår beskyttelse. Noen vaksiner må også gis i flere omganger for full effekt. Det kan da være ulike intervall mellom dosene, mest vanlig er 1-4 uker, men kan også være opp til 3 måneder. For å få best mulig effekt er det derfor lurt å starte i god tid før du skal reise. 

Vi anbefaler å starte vaksinasjon senest 5-6 uker før avreise. Kontakt oss likevel hvis det er kort tid til du skal reise, så skal vi hjelpe deg med de vaksinene du vil oppnå effekt av og gi deg råd tilpasset reisemålet. 

Hvor finner jeg oversikt over mine vaksiner?

Du kan selv logge deg inn på helsenorge.no. Under fanen VAKSINER vil dine vaksiner som er registrert i det nasjonale vaksineregisteret Sysvak ligge. Har du barn under 16 år, har du også tilgang til å se deres vaksiner.

Det er noen begrensninger i hvilke vaksiner du kan finne her:

 • Kun de som er født i 1995 og senere vil finne sine barnevaksiner her.
 • Reisevaksiner og andre vaksiner tatt fra 2011 og fremover skal være registrert.

Hvis du har vaksinert deg hos oss før dette, vil vi kunne finne det i din journal. Ta med vaksinasjonskort, hvis du har det.

Er det nødvendig med vaksinekort?
I land hvor det er krav om vaksinesertifikat er det nødvendig at dette er ført inn i et internasjonalt vaksinasjonskort som medbringes på reisen. Dette gjelder: 
 • Gulfeber områder (krever gulfeber-stempel)
 • Pilegrimsreise til Mekka (krever meningokokkvaksine ACWY)
 • Land med polioutbrudd (krever at poliovaksine er satt i løpet av siste 12 mnd) 

Noen land kan også ha krav om at koronavaksine føres inn i slikt kort. Les mer på vår side om korona. For øvrige vaksiner trengs det normalt ikke vaksinekort, men vi anbefaler at du printer ut eget vaksinasjonskort fra helsenorge.no (norsk/engelsk) og tar med på reisen. Du vil finne samme informasjon digitalt, men det kan være fornuftig å ha det med i papirform, da du kan komme til land eller i situasjoner hvor det digitale nettet eller telefonen din ikke er tilgjengelig.

Reiseråd

Under konsultasjonen vil du få råd tilpasset ditt reisemål. Aktuelle tema kan for eksempel være vann- og mathygiene, mygg-utbredelse og -beskyttelse, parasitter, trafikk, rabies, høydesyke, utbrudd av sykdommer, reise med småbarn etc. NB! Husk å sjekk din reiseforsikring.

Les forøvrig Folkehelseinstituttets “Gode råd for god reise” 

Vaksineanbefalinger

Anbefalte vaksiner er kun en veiledning. Det kan være aspekter ved din reise, din alder, din helse eller dine aktiviteter som gjør at vaksiner anbefales eller ikke. Dette blir alltid vurdert individuelt under konsultasjonen. Du vil få vaksineråd tilpasset deg og din reise, og trenger ikke å ha dette klart når du kommer til oss.

Hvis du ønsker å lese om anbefalingene for de ulike landene, kan du sjekke Folkehelseinstituttets side om reisevaksiner.

Aktuelle vaksiner
 • BCG (ved lengre opphold, effekt etter 6-12 uker)
 • Dengue 
 • Gulfeber 
 • Hepatitt A 
 • Hepatitt B
 • Influensa
 • Japansk encefalitt
 • Kolera 
 • Korona
 • Meningokokk ACWY
 • Meningokokk B
 • MMR (meslinger, kusma, røde hunder)
 • Polio
 • Påfyll barnevaksiner (difteri, stivkrampe, kikhoste, polio)
 • Rabies
 • Skogflåttencefalitt
 • Tyfoid
Regjeringens reiseråd for de ulike land

Utenriksdepartementet har laget reiseinformasjon til land som Norge har diplomatiske forbindelser med. Velg landet du skal til og få en utfyllende oversikt over hva du må tenke over før du reiser. Denne informasjonen finnes også i appen Reiseklar, som kan lastes ned på telefonen.

Gruppevaksinering

Hos grupper av en viss størrelse kan et team fra oss komme til deres lokaler for vaksinering. Vi har lengst erfaring i Trondheim med å organisere og gjennomføre slike avtaler. Send oss gjerne en , så ringer vi deg for en uforpliktende samtale og kartlegger behov.

Yrkesvaksinering (tjenestereiser)

Her kan du bestille time til vaksinering.

Arbeidstaker har rett på et trygt arbeidsmiljø og vaksinasjon kan være et av flere virkemidler for å oppnå det. Arbeidstaker kan også utgjøre en smitterisiko for andre og vaksinasjon kan redusere risikoen for å spre smitte videre. Begrunnelser for vaksinasjon av ansatte reguleres av lover. I tillegg kan enkelte arbeidsplasser tilby vaksine mot sykdom som kan påvirke sykefravær, kapasitet og beredskapsevne på arbeidsplassen.

For øvrig informasjon og tabell over anbefalinger for visse yrkesgrupper, se Folkehelseinstituttet

Hvis du er ansatt i Trondheim kommune, må følgende skjema fylles ut av arbeidsgiver før yrkesvaksinering og tas med til din time.

Vi kommer gjerne ut til deres arbeidsplass for vaksinering, hvis det er grupper av en viss størrelse som kan vaksineres samtidig (>20 stk). .

Ved tjenestereiser/arbeidsreiser til utlandet vil det foretas en individuell vurdering for behov av vaksinering, på bakgrunn av reisemål, reisens type og varighet, samt arbeidstakers alder, helse og vaksinestatus. Bestill time til reisevaksinering.

Annen vaksinering

Her bestiller du time til vaksinering, så går vi igjennom vaksinestatus og behov. Vi har de aller fleste vaksiner på kontoret, så du får vaksiner samme dag. En konsultasjon innebærer vaksineråd og vaksinering. Visste du at man trenger påfyll av “barnevaksiner” hvert tiende år hele livet?

Aktuelle vaksiner

 

Sist oppdatert: 03.01.2024

Fant du det du lette etter?