Ressurssenter for hørsel og syn

Vi er et kommunalt lavterskeltilbud. Hos oss kan du få informasjon, råd og veiledning i forbindelse med sansetap. Både du og ditt nettverk kan ta kontakt, og vi kan hjelpe til med å finne rette instans ut fra ditt behov.

Innføring av Helseplattformen

Fra 7. mai 2022 tar helsepersonell i Trondheim kommune i bruk et helt nytt journalsystem, Helseplattformen. Med Helseplattformen vil pasienter og brukere i Midt-Norge oppleve en mer sammenhengende helsetjeneste, og helsepersonell i både kommunehelsetjeneste og spesialisthelsetjeneste vil få et nytt og mer effektivt arbeidsverktøy. Trondheim kommune er først ut til å ta i bruk den nye løsningen.

Fasaden på Bispegata 9B

Telefonnummer

Ressurssenter for hørsel og syn har fra 1. april kun ett nummer: 95 26 39 22. Nummeret kan brukes til telefonanrop, SMS og videosamtaler over FaceTime, Google Duo og Skype. Tidligere nummer for telefonanrop 95 26 32 21 tas ut av bruk samme dato.

Heisen er midlertidig ute av drift. Ved behov ta kontakt så finner vi en løsning.

Våre ansatte

Vi er et team på seks ansatte med kompetanse innen pedagogikk, miljøarbeid og veiledning med mer. Vår spesialkompetanse er hørsel, syn, tegnspråk og kommunikasjon.

Våre tjenester

• Råd- og veiledning om hvordan løse utfordringer i hverdagen
  • Informasjon til syn- og hørselshemmede og pårørende
  • Råd og veiledning om tilbud og rettigheter
  • Koordinering og tilrettelegging i samarbeid med andre offentlige og private instanser
  • Bistand til utfylling av søknader
  • Vi tilbyr også veiledning for ansatte/fagfolk
  • Vårt tilbud er gratis

Telefontid: mandag-fredag 09.00-15.00

95 26 39 22

Vi kan kontaktes på telefon, SMS eller videosamtale over FaceTime/Google Duo/Skype.

E-post: rhs@trondheim.kommune.no

Besøk

Ta gjerne kontakt for avtale eller ring på døra mandag, onsdag og fredag mellom 10.00-14.00.

Besøksadresse: Bispegata 9B (Rødbygget), 2. etasje.

Ressurssenteret har kontorer i gamle Døveskolen, vår inngang er i bakgården.

Anita Sellevåg

Berit Emilie Sørnypan